Det blev lite ofrivillig frånvaro från bloggen. Skulle vara ledig igår men blev sjuk. Jag kände mig fortfarande inte hundra imorse men mycket piggare. Vi åkte norrut till föräldrahemmet. Viktor har kört några pass på längdskidor. Själv har jag tagit det lugnt och passade på att motionera hunden. Hundar tycker om att få jobba och vill man ha draghjälp passar det jätte bra att ta sällskap i spåret. Det var premiär i spåret för mamma och pappas fina tjej. Hon var så otroligt duktig. Vi körde inte speciellt långt utan det handlade mer om att känna på. Hunden ska få växa till sig lite mer.

För att åka skidor med hunden behöver du förutom din egen utrustning;

  • Nomesele för hunden– som fördelar draget jämt.
  • Draglina på cirka 2,5 meter mellan skidåkaren och hunden. Den består till hälften av vanlig lina och hälften expanderlina. Expanderlinan förhindrar att det blir tvära ryck eller stopp.
  • Dragbälte – till skidåkaren som ska ha en öppen krok eller panikkrok, för att man snabbt ska kunna koppla loss hunden när det behövs.

Innan man ger sig ut i skidspåret är det viktigt att värma upp ordentligt för att förebygga skador. Glöm inte heller att promenera av efter rundan. Viktigt är också att berömma hunden när den är framför och drar. Tänk på att det ska vara kul!

Ett bra tips om hunden inte riktigt förstår vad tanken med det hela är; Träna med andra, se till att bli omkörd eller ha en hare framför er. Viktor fick agera lite hare idag. Det väcker hundens jaktinstinkt.

Otroligt skönt att få ladda mina egna batterier på det här sättet.

längdskidor med hund

längdskidor med hund

längdskidor med hund

längdskidor med hund

längdskidor med hund

längdskidor med hund

IMG_6023

längdskidor med hund

BMW

8 svar på ”Längdskidor med hund”

    1. Haha ja vill man få upp farten så är det ett bra tips. ;) Menar du att Viktor ska agera ”hare” då med?

    1. Jag tror och hoppas att hundägare i störta allmänhet tar stor hänsyn till omgivningen. Vi valde en tid då vi vet att det är lite folk i spåret samt en sträcka som de flesta inte åker i här. Annars är sjöar också ett bra ställe att åka skidor tillsamman med sin hund på.

    1. Det var fantastiskt kul. Sällan får man så mycket kärlek och glädje som från en hund som mår bra och trivs med livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.