Idag har jag varit hos Anki som är naprapat på InMo och en fantastisk tjej med ett härligt lugn. Jag har länge gått och dragits med en problematik när det kommer till mitt baksidalår. Nu var det liksom dags att ta tag i det en gång för alla. Jag kan inte springa intervaller utan att få ont. Igår när jag och Viktor var ute och sprang kändes det som något for runt på baksidan. Där och då bestämde jag att låta någon kolla på det. Jag vill kunna springa juriststafetten som jag är anmäld till. Just nu kan jag inte träna som jag skulle vilja.

Anki är otroligt proffsig och ödmjuk. Idag har hon bland annat hjälpt mig att mjuka upp min vänstra höftböjare och framsida lår för att släppa på spänningar som uppkommit i strid med ett skadat och svagt baksida lår. Vi avslutade behandlingen med akupunktur. Det var första akupunkturbehandlingen för min del. Hon började med att sätta fyra nålar på väl utvalda punkter, två på rumpan, en precis ”under” rumpan och en i knävecket som ni kan se på bilden nedan. Nålarna stacks in med en vridande rörelse för att stimulera vävnaden och närliggande nerver till det att jag skulle känna av ett pirr eller någon annan speciell känsla. Jag kände egentligen inget där och då. Jag känner dock stor skillnad så efter behandlingen.Redan efter att ha fått höftböjare och magmuskler masserade kände jag en betydlig skillnad på rörlighet och smärtlindring i baksida lår.

Framöver ska jag inte stretcha lika hårt och intensivt som jag gjort innan. Jag kommer köra stretch iform av nervmobilisering. Nervmobilisering bygger på att aktiva och passiva rörelser ska påverka nervsystemet mekaniskt och fysiologiskt. Jag ska även avstå från löpningen en vecka till det att vi ses nästa gång och se vad min kropp säger om det här.

På väg hem från Anki lyssnade jag passande på dokumentären om Sanna Kallur och kampen mot kroppen. Jag fällde några tårar och inspirerades av Sanna som har en fantastisk kämparglöd. Hon verkar vara en otroligt ödmjuk, rolig och trevlig person som jag gärna skulle tillbringa en träningsdag tillsammans med.

 

6 svar på ”Naprapatbesök och nålar i rumpan.”

    1. Jag tycker inte att det var så läskigt. Hoppas också att det ska ge bra effekt. Har du testat nålar någon gång Soffan?

  1. Jag har kört nålar några gånger och inte märkt av något alls. Jag verkar inte mottaglig för aktupunktur. Samma med aktupressur. Inte en tillstymmelse till påverkan.

    1. Trist Ellinor, det är ju inte gratis precis. Jag går i valet och kvalet om jag ska fortsätta. Svårt att avgöra vad som hjälp mig under första behandlingen när jag fick en fin kombination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.