Började min uppladdning inför gårdagens träning med en smootihe i Ekoaffären Eat. Smootihen var inte Blueberry-god men den var helt ok och ganska mycket billigare. Ibland får man även tänka på plånboken när man är en Blueberry-lover. Men jag tycker å andra sidan att det är värt att stoppa i sig bra föda. Jag gillar verkligen konceptet med en ekoaffär. Enligt deras hemsida är de en Sveriges största dagligvaruhandel med ett fullsortiment av enbart miljövänliga varor. Allting i butiken är alltså ekologiskt och miljövänligt. Tydligen finns det siffror på att vi inte handlar speciellt mycket ekologiskt. I vår familj försöker vi göra det i den mån det finns ekologiskt av det vi ska ha. Hur gör ni?

Efter besöket på Eat styrde jag mot Sportlife Tegnérgatan där jag möttes av det superhärliga gänget Annika , Sara , Kenth, och Jessica .

På schemat stod det cykel med Jessica och jag instämmer med Sara. Musiken var grym! Jag är inte ett dugg förvånad. Jessica är fantastiskt duktig på att mixa sin musik och har väldigt god smak. Som vanlig levererar hon hennes cykelklass på guldsked. Bra upplägg, bra tankar, en bra presentation och som redan nämnt den grymma musiken.

Klassupplägget var 70/20-intervaller och vi var hela tiden uppkopplade till Activiosystemet och blev guidad efter det. Activio pulstäning är ett enkelt sätt att träna pulsbaserad träning på. Med hjälp av intensitetsmätare kan man se pulsen förflyttas mellan de olika zonerna, hur fort jag kommer upp i puls vid intensitetsökningar och hur snabbt jag kommer ner i puls efter ett arbete.

Cyklingen kändes lite som min mark. Det var på passet därefter som min stora utmaning kom. Yoga. Min kropp är en ganska orörlig kropp numera (läs på äldre dar). Jag slavar med stretch och rörlighetsträningen. Det här kan bara vara bra för mig. Stiga ur den här bekvämlighetszonen och samtidigt vara lite snäll mot min kropp.

Vi fick smaka på eventklassen ”PLAYFULL”. Jag och Sara sa innan att PLAYFULL låter som att det kan bli ettlekfullt men krävande pass. Visst var det så. Ett dynamiskt och vinyasainspirerat pass. Jag kan egentligen inte så mycket om yoga. Har inte riktigt fastant för träningsformen även om jag alltid gillar det när jag väl är på plats. Gårdagens pass var utmanande fär mig men väldigt roligt. Precis så som jag vill att yoga ska vara. Inte ”flummigt” på något sätt. Trodde dock inte att det var sant när jag under yogaklassen kände av en flera år gammal muskelbristning i baksida lår. Fasiken! Vad gör jag. Tips någon? Är det bara att man lätt stelnar till. Är det för att jag har dragit igång med löpningen igen? Många frågor nu. Jag gör vad som helst för att det inte ska återkomma det som jag dragit på en längre tid.

Tro det eller ej. Det blir yoga ikväll igen. Mer om det i ett senare inlägg.

20120308-085232.jpg

20120308-085249.jpg

20120308-085351.jpg

20120308-091413.jpg

20120308-091448.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.