Det blir inte alltid som man har tänkt sig. När jag kom hem stod det löpning och tiokilometerspass på schemat. Jag hade noll ork eller motivation. Valde därför att kolla på mästarnas mästare på datorn och därefter skulle jag ge mig ut. Jag ligger fortfarande i mina löpartights, men det blev ingen löpning. Orkade aldrig ta mig ut. Har en typisk dag då jag inte orkar ta mig för någonting.

Istället låter jag mig inspireras av idrottsstjärnor som OS-guldmedaljören Björn Ferry. Han la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på protein, fett och mycket grönsaker, den så kallade LCHF-dieten. OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte. I sin bok berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv och nu vill han gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Tillsammans med kostexperten Cathrine Schück har han tagit fram härligt inspirerande recept på frukost, lunch och middag.

Vi gjorde en lite modifierad FerryPaj här hemma. Eftersom jag inte äter bacon valde vi att byta ut den mot lax vilket blev fantastiskt gott!

Recept på Ost- baconpaj med bladspenat:

-200g bacontärningar (eller lax som vi hade.)
-1 dl riven västerbottenost
-6 ägg
-2 dl vispgrädde
-1 påse färsk bladspenat
-smör salt och peppar

Ugnen ska vara på 200 grader.

Smörj en form utan löstagbar kanter.

Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela bacon och bladspenat i formen och slå över äggsmeten. Krydda eventuellt med salt och svartpeppar. Grädda i 30 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.
Servera med sallad.

Imorgon blir det nya friska tag!

From my iPhone

20110404-093950.jpg

8 svar på ”Ferry food”

 1. Vad skoj att ni börjat prova lågkolhydratkost som faktiskt funkar, åtminstone på mig, kräver dock disciplin, åtminstone första månader tillls man lär sig alla smådetaljer.

  Det bästa med den är att det är en livstil och inte en jojo-bantning. Stämpeln diet låter så fel – tillförsiktig kosthållning kanske ett bättre ord.

  Boken LCHF-husmanskost rekommenderar jag varmt, den har många enkla och jättegoda recept. Författaren bloggar dessutom: http://www.annahallen.se/

  Tips: se till att läsa på ordentligt om hur man hanterar kroppen första månader. Sandra skrivt ganska bra över http://sandra-danceforlife.blogspot.com/2011/03/vad-ar-lchf.html men Kostdoktorn-bloggen: http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

  Blogga gärna mer hur det går för dig, då kan man byta erfarenheter.

  1. Tack för omtanke och tips Vladi. Jag kommer inte att följa någon speciell diet utan fortsätter så som jag alltid har gjort. Jag har valt att lyssna på min kropp. Jag ätet normalt inte speciellt mycket kolhydrater, MEN jag ska tillägga att jag äter utvalda kolhydrater och de som fungerar bra för mig.

   Jag tycker att det är roligt att läsa om kost och testa mig fram och leta nya inspirerande recept som smakar bra. Tycker också att de flesta, generellt borde äta mer naturliga råvaror. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.