Efter att jag dansat loss med Lollo och kollat runt för att se om deltagarna verkade nöjda råkade jag hamna på Ruffie Training med Usama. Tanke var aldrig att jag skulle köra, men eftersom det var några som hoppat av klassen, så fanns det gott om plats för mig. Jag skippade lunchen och hoppade som sagt in på Ruffie.

Min partner för dagen blev Ruth. Jäklar vad vi kämpade med att lyfta omkring på varandra. Ruth var grym på att peppa, inte minst stark och envis. Tack för ett bra pass kompis!

Passet isig var lekfullt och riktigt roligt, men jag ska inte sticka under stolen med att det var grymt jobbigt. Der blir som med allt annat, så jobbigt som man gör det. Klassen innehåller mycket kroppskontakt, vilket jag tror att vi vanliga dödliga icke brottare är ganska ovana vid. Det är inte alls speciellt farligt, jag lovar dig! Det är riktigt roligt! Även om det var galet jobbigt kunde jag stundvis inte låta bli att le.

Jag vill absolut köra Ruffie Training igen, skulle vara jätte kul om det fanns som en fast klass på någon träningsanläggning. Det är sjukt bra träning för hela kroppen och man utför den på ett roligt sätt. En timme bara blåste förbi oss. Usama förklarade och visade övningarna på ett pedagogiskt och bra sätta. Musiken de har valt att lägga upp passet var kanon!

Tack för en grym klass!

”Ruffietraining startades av Musse Hasselvall och Usama Aziz. Tanken kom från att de ofta får förfrågningar av folk som vill prova kampsport men utan att behöva slåss. Med inspiration från brottningsfysen, kamsporten och fitnessfysen skapade de ruffietraining. Efter att ha deltagit på en hel del event och tränat Hammarbys A lag i fotboll under deras uppbyggnadsperiod i denna träningsform har feedbacken varit över förväntan. Även press har uppmärksammat ruffie positivt.”

Efter denna positiva respons har de bestämt sig för att utbilda och sprida ruffie runt om i landet. Så att fler får chansen att prova denna nya träningsform.

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att de kommer att köra utbildningar av Ruffie Training och jag hoppas att många duktiga instruktörer och personliga tränare går den här utbildningen för att få mer inspiration till träningen. Jag skulle kunna tänka mig att detta kan slå igenom bra på företag och hos peronliga tränare som kanske får förfrågan om de kan köra par eller flera kunder åt gången.

För egen del skulle jag kunna tänka mig att gå utbildningen och ta den vidare till skidåkningen. Tror att det kan vara ett roligt komplement till försäsongsträningen för att få lite extra laganda i klubben bland alla skidåkare. Dessutom kan man köra träningen var som helst eftersom den inte kräver någon utrustning. Perfekt om man vill ha effektiv och rolig träning  på ett träningsläger.

Jag kanske ska tillägga att tvätta håret var inte helt lätt, då både triceps och axlar minst sagt känner sig lite sega efter Ruffie. Vaderna fick tydligen också  vad de förtjänar. Underbart!

(foto)

2 svar på ”Ruffie Training!”

    1. Ruffien var galet rolig! Jag är SÅ glad att jag fick plats och att jag fick köra med Rutan. Vore som sagt grymt att få köra det igen med ett härligt gäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.