Jag började min dag väldigt bra, med ett frukostseminarium på Story Hotel på Östermalm i Stockholm. Story Hotel är ett schysst hotell med många härliga designdetaljer. Mycket trevligt ställe att träffas på. Eventet anordnades utav Florida Grapefrukt tillsammans med Frida Orrgren som är svensk talesperson för Florida Grapefrukt .

De första grapefruktträden dokumenterades för första gången på Barbados på 1700-talet. Ett sekel senare, år 1823, anlade Greve (Count) Odet Philippe den första grapefruktlunden i Tampa, Florida. Efter det dröjde det inte länge förrän grapefruktodlingen tog fart i Florida, som idag har den största grapefruktodlingen i världen.

Stephanie från Florida Grapefrukt började med att presentera dem och berättade att de är en myndighet i Florida som jobbar med grapefruktindustrin.

Frida var där som deras ansikte utåt för att inspirera oss bloggare med bland annat matnyttiga kosttips. Frida, är själv VD på Under Construction och verkar vara en genuint trevlig tjej. Tyvärr drog det igång lite senare än åtta och jag blev tvungen att gå väldigt tidigt eftersom att plikten kallade.

Det lilla jag hörde utav Fridas presentation var värt att bli påmind om. Önskar att jag hade kunnat vara kvar lite till för att lyssna på resten.

Hon han presentera frukosten som bjöds innan jag gick…

Det var grovt bröd som är bra för våra tarmarna. Cirka 70 procent av vårt immunförsvar sitter där och för att näringsämnen ska kunna tas upp ordentligt är det viktigt med friska tarmar.

Själv han jag med den väldigt goda yoghurten som vi fick, det var en mild yoghurt, i den var det hackade nötter som innehåller magnesium. Den var riktigt syrlig och god med grapefrukt på toppen tillsammans med nötterna och (honung som jag har för mig att det var). Nötterna innehåller magnesium och grapefruit, som är rikt på C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp magnesium.

Jag fick även i mig ägget. Jag är nämligen lite smått galen i ägg och kan inte tänka mig att vara utan det. Tänk att det kan vara så gott med ett kokt ägg, även om det har legat i träningsväskan hela dagen. Hon nämnde även att äggulan innehåller väldigt bra fettsyror och är en bra proteinkälla. Det här var antagligen bara en liten del av det hon sa, men jag var som sagt tyvärr tvungen att springa.

Träffade många härliga bloggvänner, en av dem var fina Lollo.

 

Privata bilder, förutom den sista på mig, som jag har lånat av Lollo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.