Livet är för kort för att inte njuta av det goda. Att jag driver träningsblogg eller livsstillsblogg kanske, det betyder inte att jag på något sätt lever ett mer hälsosamt liv än någon annan”. Kanske tränar jag mer än någon. Jag vill inspirera och tipsa, till framförallt ett aktivt liv. Aktivitet får många att må bra både fysiskt och psykist. Jag vet att ett aktivt liv är inte självklart för alla. Själv har jag varit aktiv sedan barnsben. När det gäller kost tänker jag på att inte stoppa i mig allt för mycket skit. Det borde alla göra. Men, jag stoppar också i mig det där som känns lockande men kanske inte är så gott om ögat sa. Det händer att jag äter godis som de flesta andra. Dock dricker jag aldrig läsk. Men det är för att jag inte gillar det. Jag äter det som jag vet att kroppen inte alltid mår fantastiskt bra av för att det är gott.

På tal om att njuta av livets god. I fredags när jag kom hem från träningen hade Viktor tänt upp flertal marschaller på vägen in till huset. Jätte mysigt. Han är bra på att uppvakta och skämma bort mig. När jag kom innanför dörren fick jag direkt sätta mig vid bordet och blev serverad en av mina favoriter till förrätt. Löjromstoast på surdegsbröd med givetvis löjrom, rödlök och en äggula. Skumpa till det. Alkohol tänker kanske någon. Fin överraskning en fredagkväll efter ett träningspass tänker jag.

Jag tränar och lever i min värld förhållandevis ett hälsosamt liv överlag. Jag tränar för att det gör mig glad och för att hålla mig frisk. Har inget mål om att forma kroppen på något sätt. Men jag vill orka. Då och då tränar jag för den där tävlingen. Tycker att det är kul att tävla.

Det jag vill med min träning.

Orka cykla långt, orka springa, orka simma. Orka hålla mig stark, rörlig och skadefri.

För mig är ett hälsosamt liv även att kunna unna sig ett glas champagne ibland. Jag blir trött på allt vad dieter heter. Håller mig borta från dem då de bara tar en massa onödig energi av mig. Ena stunden ska vi äta det ena och den andra inte. Vad mår du bra av? Hur reagerar din kropp? Av vilken anledning utesluter du det ena eller tillsätter det andra. Någon kanske måste röra på sig mer. Försöka välja så rena råvaror som möjligt. Sova bra. Stressa mindre. Stress verkar vara den största boven till försämrad hälsa idag. Var mer utomhus. Skratta mycket. Umgås med vänner som ger dig bra energi eller kanske bara vara ensam och göra det du vill. Trots att alkohol kanske inte är det mest hälsosamma så kan jag som sagt njuta av ett gott rött vin eller champagne ibland. Alla kan inte det av olika anledningar. Jag respekterar givetvis om man väljer bort alkohol.

Det jag menar är att börjar vi förbjuda då tror jag att det leder till en annan typ av ohälsa. Jag kan inte njuta av mjölkprotein och väljer därför helst bort det. Det är absolut inte värt den reaktion jag får, på något sätt. I många år har jag levt med ryggvärk (känsla av ont i njurarna) och illamående. Jag har inte förstått varför. Sjukvården  har inte varit tillräckligt lyhörd är min personliga åsikt. Kanske har jag träffat fel personer. Professorer som har fokus på just ett område. Jag har genomgått kostsamma utredningar. Men aldrig har någon haft en tanke på allergi av någon föda. Det var först efter det här besöket som det blev uppenbart, när jag uteslöt mjölkprotein helt. Jag lärde mig att leva med det och tyckte att jag mådde bra men nu mår jag ännu bättre.

Njut av livet och lyssna på kroppen. Du känner din kropp bäst. Illamående utav mjölksyra som drar runt i kroppen det kan jag stå ut med. Det kan vara mentalt härligt att testa kroppen och se vad den går för i idrottsliga sammanhang. Men det kanske inte passar alla. Svält ABSOLUT inte. Finns heller ingen anledning till att överäta. Ät mat för att orka driva ditt maskineri och för att det är gott. Det finns de som inte har tillgång till föda och vätska. Visst, vi lever i en värld med mycket gifter i form av besprutningar och annat. Men tänk dig situationen för de som lever utan mat och vatten. De har inte möjlighet att göra valen. Det har du. Hälsa är helheten av ditt liv. Att bestämma över sig själv göra rätt val för dig. Sagt och gjort vi som bloggar är också människor med brister, drömmar, toppar och dalar i livet. Mina tankar om träning kost och hälsa i sin helhet, kanske inte passar just dig. Vi är så många individer med minst lika många olika behov.

Kontentan. Var ärlig mot dig själv.

löjrom

löjrom2

Fredagens förrätt. En av mina favoriter. Löjrom.

4 svar på ”Njut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.