Att komma från Norrland och vara en vintersportmänniska och samtidigt leva med isbitar till händer har ställt höga krav på handskar och inte minst under alla timmar med träning och tävling oavsett väder och vind. Jag minns väl när mina föräldrar köpte mina första Hestrahandskar till mig. Från att ha testat det mesta slapp jag frysa. Handskarna stod emot vind, kyla, väta samtidigt som de var/är väldigt slitstarka. Gillar hur de utformat nya modeller tillsammans med olika profiler inom skidsporten.

Förra vintern när vi gjorde ett fikastopp kom Henrik Windstedts pappa fram och pratade med oss. Han såg handskarna som någon av oss hade. Det var Henrik Windstedt Pro Model. Modellen finns både i finger- och tumhandske. Jätte sköna och snygga! Henriks pappa passade även på att berätta lite om vad Henke har för sig nuförtiden. Trevligt. Ser fram emot en varmchoklad på Rudkullen vid nästa Årebesök.

Som ni förstår gillar jag verkligen handskarna från Hestra och har gjort sedan mitt första par. Älskar att de kommit med allt fler färger genom åren som piffar upp skidoutfiten. Igår var vi in i Addnaturebutiken på Södermalm och shoppade. Har man inte möjlighet att besöka någon av deras fysiska butiker, kan man besöka Addnature på nätet. Det finns säkert även många andra bra handskar där, jag är väldigt nöjd med mina Hestra.

Är du som jag extra frusen om händerna är tipset torra innerhandskar gärna i merinoull som är värmeisolerande, absorberar fukt, avger värme och behöver inte tvättas så ofta då ullen är naturligt antibakteriell. Förvara ett par extra innerhandskar i innerfickan på skidjackan, så har du ett par torra och goa att byta till efter lunch, om du tänkt åka en heldag. Viktigt är också att vårda skinnet genom att smörja in dem med leather balm för att höja vattentåligheten och förlänga hållbarheten på handskarna.

Det är helt enkelt värt det att investera i bra handskar även om man kan tycka att det känns som mycket pengar för det lilla. Dumt om kalla händer ska får sätta stopp för skidåkarglädjen.

Keep your hands warm!

Henrik-Windstedt-Pro-Model-670x446

Mina Henrik Windstedt Pro Model som jag köpte i Åre förra året.

Hestra

HESTRA ARMY LEATHER WOOL TERRY i Addnature-butiken på Södermalm i Stockholm.

Hestra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.