Jag startade min morgon med löpning ute på vackra Djurgården här i Stockholm. Det blev ett pass med fokus på teknikövningar och några styrkeövningar. Tränarna Lisa och Rubin från Running Sweden tog oss igenom passet på ett proffsigt sätt. Icebreaker var där för att visa och berätta om deras funktionsplagg som är gjorda i merinoull.

Dagens fokus låg på löpteknik i nerförsbacke.

Otroligt nyttigt. Själv plöjer jag som en ångvält i nerförsbackarna vilket inte är speciellt sunt eller nyttigt för kroppen. Nyttigt för mig att få bra tips kring just detta, allra helst nu när jag har varit skadad.

När det kommer till terränglöpning har jag lärt mig att det finns rätt mycket tid att vinna på i just backe. Jag älskar terränglöpning och mår väldigt bra av det. Förutom att jag är otroligt ormrädd och studsar till vid varje rot. Tävling är bättre då man lägger fokus på något helt annat eller varför inte sällskap när man tränar. Vilket inte alltid är möjligt tyvärr. Åter till dagen.

Vi blev idag påminda om att många springer Lidingöloppet nu till helgen. Och tro det eller ej så känner jag en viss avund. Dagens tips var heltklart värdefulla för alla som ska springa Lidingö.

Det är inte bara viktigt att vara en bra backlöpare uppför. Det är minst lika viktigt med utförslöpningen.

Kan tänka mig att alla  med mig önskar att få med farten i en nedförsbacke. Ibland är det lätt att bromsa in nedförsbackarna. Man lutar sig gärna bakåt och sträcker lite på benen.

Dagens tips- Gör inte det.

Försök istället med att få det följsamt för att få det mer skonsamt för ländryggen. Sjunk ner lite i höften, böj på knäna  samtidigt som du försöker sätta i fötterna mjukt under dig och inte så mycket framför dig. Man ska  våga luta sig lite framåt. Själv har jag aldrig tänkt på hur jag gör. Men kommer definitivt träna mer på nedförs framöver än jag gjort innan. Det är väldigt lätt att bara fokusera på uppför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.