Ligger i sängen och är så där skönt trött som jag kan bli efter lopp. Har suttit med mitt blogginlägg hur länge som helst och jag har inte fått ihop det. Hade ett bra blogginlägg pågång under loppet men det måste ha blivit kvar någonstans i Mora. Känner mig lite mosig i huvudet.
Nu blir det vad det blir… Skulle kunna skriva ett långt inlägg om två timmar och åtta minuters skidåkning.

Tjejvasan 2012 är avklarad och jag har ännu ett härligt lopp i bagaget. Är väldigt nöjd med min insats efter den uppladdning som jag fick innan och de förutsättningar jag haft. Jag får lite skylla mig själv för att uppladdningen blev som den blev. Att snön kom sent har inte jag har så mycket att göra med. Men att jag inte tränat så grenspecifikt har varit upp till mig. Oavsett hur mycket man preppat innan kommer jag säkert alltid hitta saker som jag kunnat göra bättre.

Träningen under hösten har mestadels bestått av BODYATTACK och några få timmar på rullskidor kombinerat med löpning. I januari blev det äntligen skidor på snö. Vi hade en vecka i Funäsfjällen inklusive ett pass i Åre förra helgen. Januari har annars nästintill bara bestått av NTC-träning och något löppass. Februari vette tusan vad jag sysslat med. Varit rätt hängig till och från. Åre bjöd även på feber så under den här veckan har jag legat nedbäddad. Igår var min start fortfarande högst osäker med tanke på veckans febertoppar. Närmare kvällen igår blev jag piggare och väldigt taggad allt mer vi pratade om loppet påväg till Sälen.

Dagen bjöd på ett fantastiskt solsken och värme. När jag stod vid start var jag laddad men jag gick också inför att njuta av åkningen och att må bra.

För två år sedan stod jag längst fram i startled två. Jag var galet laddad, jag hade åkt en del skidor innan, jag var stark, det var några minusgrader, precis så som jag vill ha det. Men jag var ganska mycket mer nervös den gången. Jag var inte alls lika nervös idag trots att jag inte hade en aning om jag skulle fixa det idag. Jag är jätte glad över att ha sällskap av Sara Kenth och Viktor. Det blir så mycket mer avslappnat och kul när man är flera.

Idag stod jag sist i samma led (startled 2), det kändes som att jag hade galet många fler människor framför mig idag än vad jag hade då. När startskottet gick ville alla fram på en gång. Det var trängsel och en viss stress kunde anas bland väldigt många. Den stora skillnaden från sist var att jag faktiskt hade mer utrymme att ta mig fram på då. Jag gjorde mitt bästa i att bara ta det lugnt.

Det gick sakta upp till Oxberg.Trots Anna Haags tips om att inte klä sig för varmt lyckades jag med det jacka, tights och ett underställ var för mycket. Tog dock tillfasta på hennes andra tips, att dricka bra. Det gör verkligen skillnad om man håller ett jämt vätskeintag.

Första milen och fram till Hökberg var jobbigt. I Hökberg blev jag glatt överraskad av Viktor och Kenths hejarpo. När jag kom till skylten som sa att jag hade åkt en mil så svartnade det nästan framför ögonen och jag valde att ta en extra vätskepaus. Jag kom igång igen och minns inte att det var några konstigheter efter det fram till Eldris, då det blev dags för dricka igen innan det fortsatte mot Mora. När skylten dök upp att jag hade en mil kvar till Mora trodde jag nästa att det var felskyltat. Kan det verkligen vara möjligt att det ”bara” är en mil kvar! Solen, snabba spår och den fina naturen hade slukat mig. Det var en härlig känsla. Jag slog min tidigare tid men i placering var jag sämre i år.

Stort tack till Cycle Corner och Magnus som hade ordnat så att jag hade grymma skidor. Värt vart enda öre. Och tack till min Viktor som la på slutfinishen innan start.

Grattis till Susanne Nyström vann Tjejvasan!

Nu går ögonen i kors. Tack och godnatt!

20120225-222048.jpg

20120225-222405.jpg

20120225-222448.jpg

20120225-222523.jpg

20120225-222623.jpg

20120225-222709.jpg

10 svar på ”Fantastisk dag i Vasaloppsspåret”

    1. Tack Karin. Jag är så glad att jag fick njuta av snabba spår och helt fantastiskt solsken. Det var en ren njutning.

    1. Tack snälla Pilla. Det var mycket efter din kommentar i fredags som jag började fokusera på ATT JAG SKA BLI BRA. Hade aldrig pallat att stå vid sidan med tanke på den fina dagen som var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.