Första advent startade med morgonsimning på Eriksdalsbadet och efterföljande frukost på Urban Deli Nytorget, tillsammans med ett härligt gäng simmare. I sedvanlig ordning har jag bakat mjölkfria lussebullar, inför årets första lussebulle. Orm intas i skrivande stund. De blev riktigt lyckade, om ni frågar mig. Russin saknades, om ni frågar min man.

Mjölkfria lussebullar
1 paket jäst
150 gram mjölkfritt margarin
2 paket saffran (mortla saffranet tillsammans med 1 sockerbit)
5 dl havremjölk
2 dl socker
1 tsk salt
15 dl vetemjöl
Ägg till pensling

1.Smula jästen. 2.Smält margarinet. 3.Häll över havremjölken och saffran i smöret, värm upp till fingervarm värme. 4.Rör ut jästen. 5.Tillsätt socker och salt. 6.Arbeta in mjölet till en deg. 7.Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

8.Baka baka liten kaka
Knåda knåda liten deg
Rulla rulla liten bulla
ringla ringla liten kringla Nagga dem å picka dem å nagga dem å picka dem och ….
9.Skjuts in i ugnen!

mjolkfria-lussebullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.