Mina egna tankar och erfarenheter om det här med att ha en infektion i kroppen och träna. Om du är snuvig och ändå väljer att träna, tänk på att du lätt smittar dina träningskamrater, både genom droppar som sprids vid nysning eller hosta, och genom handslag och annan direktkontakt.

Nu finns det de som absolut kan det här bättre än jag. Men måste ändå  dela med mig av min personliga åsikt. Rätta mig gärna om ni besitter andra kunskaper och åsikter.

Jag tycker att man ska ta det väldigt försiktigt med träningen vid infektioner. Alla infektioner. Har själv gjort misstaget och varit extremt korkad. Det började med infektionskänsla, jag körde på och det slutade med en blindtarm mindre i kroppen. Infektionskänslan då var diffus. Ingen halsont eller feber. Jag hade tur att det ”bara” blev en blindtarm mindre. Fick lära mig att ta som regel att vara extra försiktig de tre första dagarna vid (som sagt) alla infektioner. Innefattar infektion utan febersymptom. Utav egen erfarenhet är tydligt att man först efter några dagar kan bedöma hur infektionen kommer att utvecklas. Tror att många håller med mig om det.

Har man halsont eller allmänsymtom tycker jag definitivt att man borde avvakta med träning i några dagar. Bättre att vila en dag extra än att bryta ner kroppen med ett halvbra träningspass. Om symtomen inte förvärras då brukar jag återuppta träningen med försiktighet, men självklart avbryta om symtomen kommer tillbaka. Tycker ofta jag ser motionärer gå på för hårt och för tidigt. Av vilken anledning gör vi det? Jag har uppenbarligen inte varit bättre själv. Träningssuget tar över. Men någonstans bör vi inse att hälsan är viktigare än det där loppet eller definitivt det där träningspasset. Vår kropp är det bästa och viktigaste vi har. Gissar att du som jag vill leva och innerst inne inser att inget lopp i världen är viktigare än livet.

Om det är en riktig halsfluss är regel TOTAL VILA,  tio dagars penicillinbehandling. Vila gäller absolut fram till det att man är helt symtomfri annars är det extremt lätt att det går över till andra delar av kroppen så som lungor och hjärta.

Vid feber – Självklar VILA!

Vid feber och halsont tror jag att de flesta förstår att det är vila som gäller. Men vid de andra infektionerna tror jag att många tyvärr tummar på vilan. Observera att detta är helt utifrån mina egna erfarenheter och råd som jag fått under åren. Men jag har sett att flera behöver påminnas om att inte träna med infektioner i kroppen.

-Ta hand om din kropp, du har bara en av den-

 

199812_10150168980123478_2031306_n

3 svar på ”Att träna med infektion i kroppen”

    1. Tack KArin. Ja tyvärr är det så. Jag ska villigt erkänna att jag inte alltid varit den snällaste mot min kropp under förkylningar och andra infektioner. Men värt att tänka på det fortsättningsvis. Passet med infektion i kroppen kommer inte ge ett skvatt. Vilan dock kommer ge massor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.