SAFE är ett utbildningsföretag som är verksamt i Norden. De har utbildat Personliga tränare, Gruppträningsinstruktörer och Kostrådgivare i över 20 år.

SAFEs pedagogiska inriktning – Learning by doing

Imorse var jag på ett frukostevent som SAFE hade bjudit in till. Det är intressant det här med utbildning och utveckling och jag blev nyfiken och tackade jag till inbjudan. Idag finns det personliga tränare i varje litet hörn här i Stockholm. Sussie som är VD på SAFE började med att berätta om företaget och gick sedan lös på begreppet ”personlig träning”. Hon talade om att kvalitetssäkra personliga tränare. Personliga tränare började poppa upp och ta form i 90- talet här i Sverige men då kallade man det motionsstyrketräningsinstruktörer. Det var för det mesta de med mycket pengar som anlitade dem tillskillnad från idag då det kan variera genom generösa motionsbidrag och andra val man gör genom dagens hälsotrender som influerar. Det finns tyvärr inga regler för vem som får kalla sig PT. Man har försökt sätta en lägsta kvalité, men lyckades inte hela vägen.

Det talades om vilka kunskaper och kompetenser som en personligtränare behöver idag. Att det är viktigt att kunna känna människor och ställa rätt frågor. Det räcker förmodligen inte att bara vara duktig på träning. Man behöver vara bra på att kommunicera, ha god kompetens inom kost, stress men också givetvis träning. Anledningen till att SAFE bjudit in på pressträff idag är för att de lanserar en utbildning som heter PT 360. I den här utbildningen från man fördjupning i kost genom en gedigen kostrådgivarutbildning. Det här är en utbildning som redan utbildade personligatränare kan gå på för att utöka sina kunskaper. Enligt SAFE borde en personligtränare ha minst 200 praktiska utbildningstimmar, gärna fler.

Även Oscar Jöback som varit verksam inom träningsbranschen i många år var där och delade med sig av goda tips och erfarenheter. Ett citat som han lämnade avtryck med var-“Människor misslyckas inte för att de siktar för högt och missar, de misslyckas för att de siktar för lågt och träffar”. Av Les Brown

Råd till dig som vill anlita en PT:

 • Varför vill du anlita en PT
 • Glöm inte – Att DU väljer din PT
 • Fråga din PT vilken utbildning denne har.
 • Genomfört utbildningen?
 • Finns det en licens?

 Råd till dig som vill bli PT:

 • Se till att skaffa rätt kompetens
 • Gör en noggrann research i valet av utbildning
 • Ring till anläggningen där du drömmer om att jobba och fråga vad de ställer för krav. (SAFE samarbetar idag med några olika som gym idag, som exempelvis SATS och Metropolis.)
 • Du bör vara intresserad av människor
 • Ha en känsla för att kunna sälja dig själv= marknadsföring.
 • Var inte rädd för att släppa kunden vidare till någon som har en annan typ kompetens.

När fina Camilla frågade om jag funderat på att gå utbildningen, tänkte jag direkt att vi kan inte vara två i den här familjen. Det är alltid kul att förkovra sig så man ska aldrig säga aldrig. Även om jag inte har några tankar idag på att jag skulle vilja jobba med det, så skulle jag ha extremt bra nytta av det i andra sammanhang.

safe-education

Safe education

safe-education

De två nedersta bilder är lånade från SAFE på Facebook.

 

2 svar på ”SAFE EDUCATION”

 1. Hej vännen!
  Här har du Citatet:
  “Människor misslyckas inte för att de siktar för högt och missar, de misslyckas för att de siktar för lågt och träffar”.
  av Les Brown

  kram Oscar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.