Den här helgen får gå till historien som en av de bättre och trevligare träningshelger. Vi har kommit hem från en träningshelg i Högbo där jag och Viktor bott Högbo Brukshotell tillsammans med Anna, Fredrik, Jessica, Jaime, Sara, Kenth, Sofie och Hans (med barn). Högbo Bruk ligger 5 kilometer norr om Sandviken och bjuder verkligen på en fantastisk miljö och en omgivning som kan få vem som helst att må bra.

På Högbo Bruk finns det mängder med aktiviteter att utföra. Du kan exempelvis göra som Viktor gjorde morse, köra ett triathlon genom att simma i sjön som ligger några minuters gångavstånd från hotellet, cykla längs Tidernas väg mot Ockelbo (en väg som jag kan intyga bjuder på en härlig havsvy) för att sedan avsluta loppet med löpning runt vattnet. Eller så gör du som mina mountainbike-vänner cykla och njuta av deras mountainbikeslingor som finns i en rad olika utmanade distanser.

Vill man ta en paus från träningsaktiviteter kan man strosa runt och bara njuta av miljön. Missa inte Björk & Berries och deras doftcenter. Killarna var speciellt ivriga att komma dit som ni kan se av bilden nedan, entusiasmen var på topp.

Vår träningshelg började med att jag Sofia och Viktor tog sällskap upp i fredags morse. Väl på plats blev det dags för lunch i solen på en trevlig uteservering tillhörande restaurang Högbo Qvarn intill vattnet, innan det blev dags för oss att preppa cyklarna och ge oss iväg efter landsvägen för möta upp Sara och Jessica som cyklat från Östhammar till Högbo. Sträckan mellan Högbo och Gävle bjöd på fina och lugna landsvägar. Det blev ett behagligt distanspass på landsvägscykel för min del. Kanske lite väl lugnt och skönt för Viktors del som valde att stundvis ligga i högre hastighet för att sedan vända och möta upp oss några vändor. På mina 5.5 mil fick Viktor på samma sträcka ihop 7 mil. På fredagkvällen sammanstrålade gänget för middag. Efter middagen körde Viktor ett simpass i sjön intill och vi andra passade på att ta en promenad för att se oss omkring.

Jag och Viktor hade en full bil upp till Högbo med cyklar, skor, hjälmar, redcord mattor, träningskläder men insåg snart att vi skulle kunna ha haft många fler träningsattiraljer med oss, då det även fanns en jätte fin rullskidsbana i Högbo där de under vintern ser de ut att ha en jätte fin skidanläggning. Jag och Viktor hörde oss för lite innan vi lämnade hotell, om de även kör konstsnö och det visade sig att de kyler ner snö från fjolåret samt att de även har slingor i banan så att snön ska ligga kvar. Vi pratar om en till träningshelg i Högbo med längdskidor om några månader. Hotellet har även ett Spa vilket vi dock inte utnyttjade den här resan men med all säkerhet kommer att besöka till vintern då det kommer passa ypperligt med ett bastubad.

Lördagens träning för min del blev som ni vet ett långpass löpning. Vi började med cirka en mil kuperat som sedan blev avslutades med en platt mil. Efter löpningen möttes vi upp efter våra olika pass för lunch. Jag klämde i mig en tallrik strömming och potatismos som råkar var en av mina favoriträtter. Jag och Viktor klämde in lite fotografering innan eftermiddagscyklingen.

Stort tack till mina fina vänner som uppvaktade mig under både frukost och middag. Frukosten på Högbo Brukshotell får bra betyg. Jag skulle behöva stanna några dygn till för att hinna med allt gott som fanns. Det blev två middagar i restaurangen. En middag som bjöd på Ceviche med piggvar, pilgrimsmussla, lax, sötpotatis, rabarber, koriander och lime till förrätt, en härlig regnbåge till varmrätt följt av ost- och dessertbuffé. Högbo Brukshotell har verkligen leverrerat den här helgen och inte minst har de den serviceinriktade personalen att tacka. Ett annat plus med Högbo är att det inte är speciellt långt att åka från Stockholm.

 

8 svar på ”Träningshelg på Högbo Brukshotell”

    1. Tack fina Carina! Det har varit en fantastisk helg, verkligen. Du borde åka dit någon gång.

    1. Ja verkligen en härlig helg på alla sätt. Tack snälla va glad jag blir att få höra av dig som är proffsfotograf. Tack fina du! Hoppas att allt känns bra inför den stora dagen. Stor kram!

  1. Jag är ifrån Gävle och har spenderat ett antal träningspass i Högbo Bruk, främst på vintern då de oftast har väldigt fina skidspår. Om du åker tillbaka någon gång så testa deras 7,5 km bana som är en tuff kuperad bana. :)

    1. Härligt! Vi är också sugna på att åka dit i vinter. Väldigt fint ställe och skidstadion såg mycket bra ut. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.