Igår hade jag en helt magisk träningsdag. Den bästa cykelrundan ever.
Cyklade Sa Calobra som troligtvis är Mallorcas mest omtalade klättring – en tio kilometer lång återvändsgränd med en snittlutning på drygt sju procent.

Sa Calobra är en tur-och-returklättring i den norra delen av bergskedjan Serra de Tramuntana på Mallorcas västkust. Själva klättringen börjar i byn Sa Calobra på havsnivå och klättrar sedan tio kilometer upp till Coll de Cals Reis på 723 meter över havet. De sista två kilometrarna har ett avslut på närmare tolv procents lutning. För att kunna köra upp måste man först köra ner, vilket är en speciell upplevelse tillsammans med en heldel bil- och busstrafik.

Totalt cyklade vi en runda på 136 kilometer och cirka 2500 höjdmeter.

Dagen började med att alla som skulle cykla den ”stora bergsturen” lämnade av sina cyklar vid bussen innan frukost. Efter frukosten blev det en kortare bussresa för att få starta med bra cykling innan stigningarna.

Under bussresan stod jag i valet ock kvalet om jag skulle hoppa på mellangruppen eller snabba gruppen. Efter lite snack på bussen bestämde jag mig för att hoppa med i den den snabba gruppen. Som visade sig bli ett väldigt bra val.

Vi blev ett jämt gäng som körde klunga fram till stigningen och därefter var det fri fart fram till bestämda hållplatser. Det blev inte speciellt många minuters väntan mellan första och sista cyklist.

Jag har bestämt redan på morgonen att jag ska hålla jämn fart hela dagen och och aldrig rycka eller gå med i någon annans tempo uppför. Det fungerade superbra och jag tyckte att hela cykelturen blev en grym upplevelse. Vilken miljö!! Stigningarna var helt enligt förväntan även om bergen utför var rätt tuffa. Men på det stora hela gick det riktigt bra, Viktigt att köra efter egen förmåga. Säkerhet först. Då vi tyvärr haft två krascher i två andra grupper under den här veckan.

Efter klättringen blev det nedförs hem igen som avslutades med platt cykling sista 20 kilometrarna.

En målbild var förstås på toppen av Sa Calobra efter att ha varit ner och vänt och den andra var en dusch och därefter ett glas skumpa och inte minst massor med mat och dessert! Mat och dryck smakade galet bra efter den här cykeldagen.

Cyklar till_SaCalobra

Cyklarna lastades ut och vi delade upp oss i tre grupper för dagens bergscykling.

cykelfika_dubbelespresso

Snabbfika, dubbelespresso och isvatten.

Cykelfika_mallorca CraftcyklingSa Calobra_mallorca Jag påväg uppför ”Piggen” (Puig Major) med Daniel på hjulet. Riktigt skön stigning. Bild lånad från Micke (coach teamsnabbare)

SaCalobra_stretch

Cykling_SaCalobraDen ”snabba gruppen” för dagen. Bild lånad av teamsnabbare.

Sa Calobra

Påväg ner till Sa Calobra. Grym utsikt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.