Jaha då är jag anmäld till årets Juriststafett som arrangeras av Running Sweden. Har inte sprungit stafett tidigare, mer än under skoltiden. Just nu är jag inne i en period där jag jobbar mycket med någon slags rehabilitering av en sliten kropp på olika sätt.

Mina mål har därför varit ganska sparsmakade just för att jag inte vill ta mig vatten över huvudet. Även om jag hela tiden lockas av att anmäla mig till olika slags utmaningar har jag varit tvungen att tagga ner och tänka på vad som är rimligt just nu. Jag mår bra av nya utmaningar men sätter också ofta lite väl höga krav på mig själv när jag ger mig in på något, vilket förutsätter att kroppen är hundraprocent.

Mina målstolpar under den här våren och sommaren har därför varit mer som en morot för rehbträning, än en utmaning. Med närmare eftertanke så är rehabliteringsträning min största utmaning. Just med tanke på att jag vill att träningen ska vara tuff och rolig. Rehabliteringsträning är inte alltid rolig men kan på sitt sätt vara väldigt tuff. Om vi ska kolla på mina målstolpar i ”tävlingsagenda”… Fört var det Milsspåret och därefter Vårruset som vi nu passerat. Härnäst har jag Midnattsloppet och Tjurruset inbokat. Och nu även Juriststafetten.

Som Running Sweden skriver på deras hemsida. 3km är en förädisk distans. Det låter kort och man lurar sig lätt att tro att det därmed är enkelt. Men när mjölksyran börjar spruta i låren efter en knapp kilometer, så känns det mentalt nästan lika jobbigt som ett marathon.


Bilder tagna på Tjurruset 2011, som blev ett nytt favoritlopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.