I skrivande stund sitter jag på bussen påväg hem från Vårruset. Vårruset 2012 kan sammanfattas med perfekt löparväder, solsken och inte för varmt. Trängsel iform av löpare som missbedömt sitt startled något.

Som att jag tillexempel, efter en stund springer om en tjej gående i vänster led med väska över axeln. Svårt att inte bli irriterade. Jag är glad att det finns lopp som lockar alla. Jag skulle bli ännu gladare om det var mer tydligt vilket startled ”man” bör ställa sig i och att alla får tydlig information om vilken sida ”man” bör hålla sig till. Det blir så mycket trevligare om vi kan underlätta för varandra. Jag tävlar inte på något sätt och absolut inte mot dig. Var lite generös och ge varandra chansen till att förbättra den egna tiden trots att vi inte springer i tävlingsledet.

När jag väl skulle knö in mig i ledet tänkte jag att jag inte skulle kunna springa så snabbt. Vilket gjorde att jag inte brydde mig om att tränga mig så långt fram som jag nu önskat att jag gjort. Det var inget som helst flöde i löpningen under de 2-3 första kilometrarna. Om jag springer nästa år ska jag definitivt ställa mig långt fram, det borde löna sig energimässigt. Jag är annars nöjd med kvällens solskenslöpning.

Sist men absolut inte minst hade jag super härligt picknick-sällskap iform av blogglaget Bloggaromtraning.se bestående av alltid strålande Sara, energiknippet Helena , sprudlande Mia med lika sprudlande dotter och inspirerande triathlon Sofie. Ja ni förstår vilket glatt och inspirerande gäng jag fick mysa tillsammans med i kvällssolen.

Härliga tisdag som nu avslutas med en promenad.

20120529-214431.jpg

20120529-214501.jpg

20120529-214606.jpg

5 svar på ”Vårruset 2012”

  1. Det lät precis som Blodomloppet jag sprang i måndags. En del tävlingar växer liksom ur sina egna kläder… men är ändå en trevlig utflykt med fika och kompisar! En del av problematiken skulle ju lösas med bredare banor men då måste de kanske stänga av vägar och det är väl svårt.

    1. JA precis vad min tanke var just att de växer ur sina egna kläder. Som du säger bara man vet innan att vårruset är just vårruset och att man kan ta loppet med en nya salt. Inte försöka stressa sig fram utan mer njuta av själva eventet och att träffa vännerna i mål över en picknick. Tydligare startgrupper kanske också skulle vara något. Springa snabbt för mig behöver inte betyda samma tempo för dig. Exempelvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.