Hej Annie och Linnéa!

Ni driver tillsammans företaget GoCoCo. Berätta lite om er själva. Företagsidén och produkten, hur föddes den?

Vi, Annie och Linnéa, är uppvuxna med segling och har tävlat på elitnivå sedan tonåren och vi växte därmed i stort sett upp i underställ och sportkläder. Vi har turen att komma från en textilfamilj så fick alltid testa de senaste materialen. Våra föräldrars företag var de som tog fleecen till Sverige i slutet av 80-talet!

Under studieåren pratade vi om att starta upp något eget men först skulle vi jobba några år var tanken. Men i samband med att Annie var färdig med studierna så kom vi i kontakt med materialet Cocona som vi direkt kände passade perfekt för strumpor. Ingen hade använt materialet till strumpor innan trots att dess egenskaper är idealiska för det. Det behövdes inte heller något större kapital att börja producera strumpor. Linnéa hade redan jobbat några år som management konsult men hade precis hoppat av för att börja segla på heltid igen så tillfället passade perfekt för oss att ta steget. Och det gjorde vi! 2 månader senare stod 15 lådor i hallen med 2000 par strumpor i hallen hemma hos våra föräldrar och mamma ringde och frågade vad de skulle göra med dem. Annie flyttade hem till Göteborg från London och någon månad senare kom Linnéa från Stockholm. Gococo startade 2009 och idag finns Gococo representerat i 6 länder.

Numera kan man köpa era strumpor lite varstans i Sportbutiker och på er hemsida http://www.gococo.se/se/. Exakt i vilka butiker kan vi hitta er i?

NK Sport
Länna Sport & Fritid
Runnerstore
Sportamore.se
Outnet.se
Idrottsortepedi
WRT
och många fler… finns även hos en hel del fotvårdsterapeuter.

Ni kommer till Super Saturday även i år. Ni var med för första gången, 2010 som sponsorer och utställare på eventet i Globen. Kommer vi att kunna köpa era strumpor i Globen?

Absolut! Vi kommer både sponsra och vara på plats för försäljning. Självklart till lite bättre rabatterade priser.

Vad är det med Super Saturday som gör att ni vill komma tillbaka?

Vi är naturligtvis jätteglada att bli tillfrågade om att vara med på Super Saturday av Les Mills (och dig Åsa :)). Super Saturday är ett roligt och häftigt event där vi får chansen att samla energi och träffa en del av vår målgrupp. På grund av deltagarnas träningsbakgrund och instruktörbakgrund är de också viktiga talespersoner inom fitness och gym. Vi är idag störst inom löpning men vill bredda oss inom andra sporter så för oss är det ett bra tillfälle att träffa de som representerar gym- och fitnessdelen i vår målgrupp.

Vad har ni själva för träningsbakgrund?

Vi har båda en bakgrund som seglare på elitnivå och just nu gör Linnéa en OS satsning i 470-jollen. Denna typ av segling är extremt fysiskt krävande så det krävs inte bara träning på havet utan väldigt mycket tid spenderas på gymmet och i löparspåret. Linnéa har ganska strikta rutiner och tränar i stort sett alla dagar i veckan medan Annie tränar lite mindre med 3-4 dagar per vecka. Vi är båda ganska mycket allätare vad det gäller träning och gillar det mesta och testar gärna nya typer av träning. Gymmet går vi till året om, men under vintern blir det även en hel del skidåkning både utför och på längden medan det på sommaren blir mer löpning och en hel del cyklande. Nu på senare tid har vi även börjat utmana oss själva med olika typer av lopp i längdskidor, terräng och löpning. Det är väldigt bra för att hålla uppe motivationen året runt!

Hur mycket visste ni om Les Mills och deras gruppträningspass innan förra årets event?

Träningspassen var vi väl insatta i och har genom åren gått på en hel del av dem. Om Les Mills visste vi däremot mindre om. Hade hört talas om dem men hade ingen aning om hur det funkade. Men nu vet vi mer!

Vilket är favoritpasset? (Självklart snackar vi Les Mills)

Linnéa: Bodypump

Annie: Bodypump och Bodystep

Jag vet att många med mig tycker att det ska bli kul att ni dyker upp i år igen. Hur tror du att det kommer sig att era strumpor blivit så populära? Det måste ändå vara en ganska tuff bransch?

Hela sportindustrin är en tuff bransch eftersom det finns så många stora aktörer med mycket pengar. Jag tror att det är flera anledningar till att vi har lyckats. Först och främst så tror jag att det är funktionen i våra strumpor spelar en avgörande roll. Funktionen gör att kunderna kommer tillbaka till oss för att de är nöjda och de märker skillnaden på en Gococostrumpa mot andra strumpor. Sedan så tror jag även att vi har vunnit på våra färgval. Utan färgerna hade vi haft svårt att nå den publicitet som vi fått idag. Vi hade försvunnit i mängden av alla andra strumpor och stora varumärken. Nu syns vi när vi hänger bredvid andra varumärken i butiken eller när en av våra kunder har på sig strumporna på gymmet. Det känns nytt och fräscht med färger och vi tillgodoser ett behov som inte varit tillfredsställt innan. Många kunder vill se snygga ut och matcha sina kläder även till gymmet eller i löpvarvet. Därmed fångar vi både den kunden som är ute efter högsta funktion och den som vill se snygg och fräsch ut när han/hon sportar.

Hela sportindustrin växer ju också. Människor behöver röra på sig för att må bra och då vill de även ha bra utrustning. Även generellt så går konsumtionen mer och mer mot kvalité än kvantitet. Människor tycker att det är ok att betala lite mer för ett par strumpor som håller vad de lovar än att köpa 2-pack som måste slängas efter ett halvår.

Vad tycker ni att vi deltagare ska tänka lite extra på när det gäller fötterna, strumpor, skor och strumpbyten den här dagen då vi kör många pass?

Fötterna har ca 250 000 svettknölar och dessa gör att vi svettas ca 0,75 dl varje dag och ännu mer vid aktivitet. Skall man köra 3-4 pass under Super Saturday bör man ha med åtminstone ett par extra strumpor att byta med gärna två och kanske till och med ett par extra skor. Fotsvetten ökar risken för skoskav och blåser samt att bakterier frodas runt fötterna vilket kan leda till infektioner som fotsvamp. Ett annat skäl är även att svetten förstör skorna med dålig lukt vilket kan bli kostsamt. Eftersom det kommer bli varmt i salarna med så många människor som tränar samtidigt så se till att använda luftiga skor och tunna strumpor som andas.

Hur tror ni att Gococo har utvecklats om 5 år?

Om 5 år är Gococo representerad i 20-30 länder och är det självklara valet för den aktiva personen som vill ha bästa funktion. Gococo kommer ha utvecklat sin produktportfölj och erbjuder även underställ och andra sportplagg. Nu närmast kommer T-shirts och inom kort även underkläder för sport.

Vad är ert bästa tips till egenföretagare som vill lyckas?

  • Just do it! Det viktigaste av allt är nog att överhuvudtaget våga ta steget. När det väl är gjort är det lättare än man tror!
  • Var inte rädd för att göra misstag. Det kommer man att göra hur noggrann man än är. Vi har gjort mängder…
  • Skaffa en mentor eller t o m flera inom olika områden.
  • Var medveten om att det kommer vara både upp och ner. Ibland känns det helt rätt och fantastiskt bra medans det nästa dag kan känns tungt och undrar hur skall man klara av de höga mål man satt upp, men då är det viktigt att tänka på målet och varför man startade eget från början.
  • I början kan det vara bra att göra så mycket som möjligt själv eftersom man vill spara pengar men det är viktigt att inse sina begränsningar och ibland betala för att få något gjort. Det sparar tid till annat och blir oftast lite bättre.
  • Våga utmana dig själv! Du kanske kan bli proffs på att bygga hemsida trots att du inte har någon större datakunskap!
  • Tänk på varumärkesregistrering och domännamn innan du kör igång. Det är en stor kostnad i början men väl värt det i längden.
  • Startar du företag med någon annan så är samarbetet a och o. Hur kommer det att fungera i kniviga och stressade situationer? Är den ena mer arbetsvillig än den andra. Prata igenom det innan i sådana fall.

Ses vi på något pass i år?

Det hoppas vi! Hade gärna testat Sh’bam om vi har tid.

Då hoppas jag verkligen att vi ses på Sh’bam annars ses vi garanterat i er GoCoCo-monter nu på lördag. Tack för en väldigt trevlig intervju!

Privat Bild på Annie och Linnéa från Super Saturday 2010.

 

Ett svar på ”Intervju: Vi träffar SuperSystrarna på Super Saturday…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.