Själv tycker jag att vintern officiellt startar med den alpina världscupspremiären i Sölden slutet på oktober varje år. Nu var det något år sedan vintern startade där för min del. Inte som tävlingsåkare men som tränare.

I år startar min säsong fredagen den 11 december då Åre Ski Opening inleds med Åres klassiska kick-off helg. Vilket betyder skidtester och härligt Åre-häng. I år är det även världscuptävlingar, damernas storslalom och slalom. Dessutom är det premiär för många restauranger i byn. Det talas även om en stjärnspäckad parallellslalomtävling med skidlegender och profiler som Anja Pärson, Jessica Lindell-Vikarby, Per Elofsson, Tomas Wassberg, Magdalena Forsberg, Henrik Windstedt, Niklas Ekstedt, Leila Lindholm mfl.

  • Gratis Skid- och snowboardtest: ett 40-tal märken finns representerade
  • Världscuptävlingar damernas slalom och storslalom
  • Ison & Fille kommer tydligen vara på plats
  • Parallellslalomtävling ”Alpine Knockout Championships”: skidlegender, kändisar och Åre-profiler gör upp i skid-dueller.
  • Barn- och familjeaktiviteter i nationalarenan
    Fullständig information: Program Åre Ski Opening 

    Välkommen vinter 2015/2016!

brasa_varmchoklad åsa-åreskutan Viktor_offpist

Ett svar på ”Åre Ski Opening”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.