Den 24 augusti 2015 valde jag att se över min basträning. Kände att den var spretig och att det var dags att sätta mål för att få ordning på träning som skulle kunna medföra utveckling inom distanser som exemplevis är längre än milen på löpning.

För mig handlar basträningen om att det ska vara en grund som jag kan köra varje vecka året om. Det ska enkelt kunna vara en del av min vardag i kombination med jobb och andra sociala aktiviteter. Bortsett från eventuell sjukdom, självklart jobb, semester och andra aktiviteter som kan se olika ut och förändras periodvis. Det är någonting som är inräknat i ”planen”. Lite bortfall på pass får man räkna med under en längre period, som höst 2015 och vår 2016 som en helhet. För mig är kontinuiteten viktigt.

Efter att ha kommit fram till antal pass och timmar i mitt basprogram med utrymme för progression med tid, har jag även tagit hjälp med att komma fram till vilket pass jag ska köra när och varför. Detta för att det ska ge bästa effekt för mig efter mina förutsättningar och mål. Låter självklart.

Det medför för min del att träningen blir betydligt mycket roligare, även om passen kanske inte är så roliga så att jag skrattar ihjäl mig alla gånger. Går igång på mina mål och min utveckling. Ha kul på vägen, ha tålamod och gör det. Kan även rekommendera att ha någon att diskutera sin egen träning med.
Basträning

Bild från juni 2014 där jag fick bra pace av snabbfötter.
Här hade jag ingen bra ordning på min basträning.

Mer om den gången här: Löptest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.