Jag är både fascinerad och inte fascinerad av triathlon. Jag har testat två kortare distanser vid tidigare tillfällen. Med en äldre varianten cykel och det kanske inte var så mycket triathlon över mig och min utrustning när jag genomförde dessa två race, lopp eller vad man nu kallar ett triathlontävling. Men vad spelar det för roll tänker jag.

 • Min allra första triathlon jag deltog på vara Saltarö Ultimate 2012 och min så kallade race report från Saltarö kan du läsa HÄR. Saltarö triathlon
 • Mitt andra race kom ett år senare 2013 där jag deltog på den korta varianten av Tenson Tjörn Triathlon. Mer om det racet kan du läsa HÄR.Tjörn Triathlon

Har inte blivit så där biten som många andra har blivit. Kanske kommer det eller så kommer det inte alls.

Det jag vet är att jag skulle vilja testa en triathlontävling igen. Just för att jag mår bra av att sätta mål och ett av målen skulle då kunna vara en lite längre variant av triathlon. Det krävs att jag ändra i min träning. Jag har inga problem att ta ut mig under en timme eller kanske närmare två. Men därefter tröttnar jag mentalt om jag inte har några mål. Så kanske alla fungerar? Vet jag att den bergstoppen ska jag nå. Ja då tar jag mig dit också utan att fundera på om det är jobbigt eller inte.

Kan utan problem knata uppför ett berg med skidorna på och gärna länge utan att tröttna mentalt. För att jag älskar berg och älskar att ha skidor under fötterna. Upptäckte nu i maj att jag även kan cykla i berg under timmar utan att tröttna. Älskar den beriga naturen. Klart att jag blir trött i kroppen och kanske inte är den som tar mig upp i högsta hastighet eller utför för den delen.

Som ni säkert förstår av detta, funderar jag just nu över mitt nästa fysiska mål. Om det blir ett triathlon eller något annat det kommer att visa sig sig här så småningom.

Har ni några fysiska mål som ni vill dela med er av och inspirera mig och andra med?
Det kan verkligen vara allt mellan himmel och jord som kräver en fysisk ansträng.
Det behöver inte vara att vinna en tävling.

triathlontidning
Köpte min första triathlontidning som start på den här semestern. Kul att läsa om hur triathleter tränar och samtidigt få lite andra tips att ta med till min träning.

2 svar på ”MINA FYSISKA MÅL & NYFIKEN PÅ TRIATHLON”

 1. Ett mål för mig, som gör träningen roligare, är att lära mig nya saker. I våras gick jag en crawlkurs och lärde mig crawla. I höst funderar jag på någon danskurs. Nästa sommar ska jag också testa triathlon och i sommar avslutar jag Tjejklassikern. Målen är väldigt spridda, men det viktiga är ju att man rör på sig!

  1. Härligt Carin.
   Tycker också att lära mig nytt är en skön känsla. Visst var det häftigt att lära sig crawl? Gick också en kurs för några år sedan.
   Tycker att du har inspirerande mål. Inte så spridda tycker jag. En bra röd tråd om man sammanfattar.

   Crawl-tjejklassiskern-triathlon-dans/rörlighet/glädje.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.