För precis två veckor sedan var jag på STAC i Ronneby och träffade Joakim Dettner och hans kollegor.

Jag fick med mig några individuella råd på vägen när det gäller min rörlighet och styrka men också ett råd där kosten blev involverad. Ett av dem var att utesluta mjölkprotein helt under två veckor. ”Jag lovar att du kommer känna sig som en ny människa.”

Och vet ni vad! Jag som annars har mått illa mer eller mindre varje dag, under ganska många år faktiskt. Jag vet att det låter galet. Men jag har lärt mig att leva med det och trott att det berott på annat. Efter ett gäng läkarbesök har jag inte blivit det minsta mer klokare på saken. Naivt från min sida att inte fortsätta nysta. Tror att många ”problem” för många faktiskt är kostrelaterade idag.

Efter bara någon dag försvann illamåendet. Nu har jag varit helt fri från illamåendet under två veckor och dessutom blivit mycket bättre i ryggen. Har känt mig mycket piggare än på länge. En annan sak som jag reflekterade över under helgens tävling var att andningen kändes mycket lättare under söndagens race än vad det gjort innan på träning. Har känt av en astmalikande känsla under hård träning eller tävling.

Jag brukar inte mixtra speciellt med min kost utan brukar generellt äta så naturligt som det går utan att krångla till det. Men jag har inte levt strikt på något sätt. Innan har jag för det mesta valt laktosfriaprodukter, men aldrig varit petnoga med det eftersom jag inte haft någon uttalad intolerans. Det lilla verkar räcka för att sätta kroppen ur balans.

Vid mjölkproteinallergi är det proteinet i mjölken man inte tål och då räcker det inte med att äta laktosfritt. Alla mjölkprodukter måste uteslutas. Vilket egentligen inte är speciellt svårt. Det har fungerat kanon bra under de här två veckorna som gått.

Jag kommer fortsätta med den här kosten eftersom jag märker så stor skillnad och mår mycket bättre. Jätte intressant att Joakim hade så rätt i saken utan att ens ha en aning om mitt illamående. Utsidan avslöjar din insida.

Besöket på STAC kan du läsa mer om HÄR.

STAC

 

 

6 svar på ”Mjölkproteinallergiker”

    1. Ja det skulle vara otroligt fint att få höra lite om det från någon som har mer erfarenhet. Även efter 3 veckor utan känns det mycket bra.

  1. Hade en liknande upplevelse fast med hudproblem jag dagits med i flera år. Vips försvann de då jag slutade med mjölk. Önskar jag vetat det tidigare så jag sluppit lägga ut dyra pengar på antibiotika, preparat och krämer bara.

    1. Intressant att höra Carin. Och antibiotika som man helst ska undvika om det går. Skönt att du fick ordning på det. Har själv gått massor till läkare och inte fått någon ordning på illamående men vips lyckas man lösa det på en träningsanläggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.