Gårdagen bjöd på en trevlig middag tillsammans med ett gäng där vi alla har Holistic gemensamt. Med oss hem fick vi för mig tre nya produkter. Bland dem Kokossocker som ska ha en mild smak av kola och kan ersätta vitt socker de gånger du använder socker. Exempelvis vid bakning. Själv är jag ganska dålig på att använda socker eftersom jag sällan bakar.

Kokossockret har kvar sina vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Sockret görs genom att man tappar kokosblommorna på sav innan de utvecklas till kokosnötter. Man låter saven puttra på låg värme några timmar tills den bildar sockerkristaller. Kokossockret produceras av ekologiska bönder med bra villkor på Filippinerna inom ramen för Dr. Goergs projekt Fair Trade for Fair Life.

Delar av text om sockret lånad från Holistics hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.