Jo det ska jag tala om för er och mig själv. Jag ska testa att planka tio minuter varje dag under hela juli. Plankan nu i kväll var galet jobbig. Började med två lätta minuter. Klart det är lätt från början. Varför lär jag mig aldrig! Körde några armhävningar och sedan på det igen. Hur dum får man bli. Samma position som plankan och mage. Fortsatte två minuter vilade några sekunder körde en minut vilade och upprepade det ungefär så under tio minuter aktiv planka.

Vi får inte glömma att det är lätt att fuska. Tänk på att ha ett aktivt stöd från magmusklerna under tiden du står i plankan.

Att ”bara” stå i plankan kan bli tråkigt. Tanken från första början var att jag mer ska lägga in det i redcordträningen, intervallpass och NTC-pass framöver för att liva upp stämningen lite. Fotbollsmatch i bakgrunden var inte alls speciellt motiverande. Vissa dagar kan det bli att jag delar upp fem minuter till morgon och kväll. När är den här fotbollen slut? Behöver min skönhetssömn utan det här vrålet på läktaren.

Hur går det för er andra som hoppade på?

20120627-222217.jpg

12 svar på ”Vad har jag gett mig in på!?”

 1. Oj, vad duktigt. Själv har jag precis börjat med plankan och KÄMPAR med 30 sekunder, ha, ha. Hoppas kunna öka på till en minut inom kort :)

  1. Grymt bra Linda! Vi sätter upp våra individuella målstolpar. Jag kan ha tagit mig vatten över huvudet. Med en tufft och officiell utmaning kan jag inte fuska. :)

 2. Halsont och hängig igår = ingen planka. Idag mår jag finemang = planka. Jag kör dock inte 10 min. Jag har planerat att göra plankan 3 x 1 min. alt 4 x 1 min. Morgon och kväll. På morgonen kommer jag med största sannolikhet få lite extra tyngd av min klättrande 1 1/2-åring.

  1. Bra att du lyssnar på kroppen ingen träning vid halsont och feber. Bra upplägg och bra träning med extra vikt. Hoppas att du känner dig helt återställd.
   Heja dig!

 3. Kan ärligt erkänna att igår kändes 10 minuter som en evighet ;).
  Idag kommer jag dela upp plankan i 1 min x 10 i stället. Kombon armhävningar & plankan tror jag nog att jag överlämnar till dig hehe.

  Ha en fin lördag.

  1. Haha jag vet ”bara” en minut planka kan kännas länge. Det här blir en prövning. Jag tror att jag också överlåter kombon armhävningarna till någon annan. Vem tror jag att jag är.

   Tack Carina! Hoppas att du också hade en fin lördag. Min var kanon.

 4. Jag har kört två dar – hoppade över igår för jag hade en riktigt låg kväll – o kör idag igen! Men jag delar upp det! Har kört 45 sek, vilat 30 sek…. Idag körde jag hälften före middag o andra hälften blir snart! :) Kul med utmaning tycker jag… Men 10 minuter i sträck måste ju va omöjligt elle? :P

  1. Grymt bra jobbat Sofia. Läste på din blogg. Massor med kärlek och styrka. Du kommer att fixa det. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.