Ramlösa har startat en Vattenfond i samarbete med Röda Korset. För varje liter vatten som säljs skänker Ramlösa en liter rent vatten till biståndsprojekt i Afrika. Det beräknas bli 60 miljoner liter rent vatten om året. Minst!

Ramlösa har även skapat en mobilapplikation som gör det möjligt för alla privatpersoner att själva bidra. Genom en GPS-funktion i applikationen bidrar du med rent vatten till världen – varje gång du rör på dig! För varenda kilometer du går, springer eller cyklar skänker Ramlösa en liter rent vatten till olika vattenprojekt i Afrika. På det här sättet kan Röda Korset fortsätta sitt viktiga arbete i utsatta delar av världen. Fortsätta se till så att människor har rent vatten att ge till sina barn. Rent vatten att laga sin mat med. Och rent vatten att tvätta sig med. Självklart för oss kanske, men tyvärr inte för dem.

Ett par räkneexempel: om alla deltagare i Lidingöloppet använder appen samlar man in 1,2 miljoner liter rent vatten, och om alla som cyklar Vätternrundan använder appen samlar man in hela 5,4 miljoner liter rent vatten till utsatta delar av världen.  Nästa gång du är ute och powerwalkar, springer, cyklar, går till jobbet, Slå på applikationen!

Applikationen finns för tillfället endast för iPhone,  den är gratis i App store och heter ”Ramlösa Pole2Pole”

Vattenfondens ambassadör är den svenske äventyraren Johan Ernst Nilson, som är ute på sin klimatneutrala resa från Nordpolen till Sydpolen.

Jag tycker att det låter helt fantastiskt bra och ska givetvis börja använda den här appen. Varje meter gör skillnad!

2 svar på ”Tips på välgörande mobilapplikation!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.