Den här våren bjuder på massor av härliga träningsevent.

Bland några vill jag lyfta fram Spinn of Hope som cyklar för insamling till barmcancerfonden och Träning för hemlösa, en heldag med träning för att bidra till Stadsmissionens arbete i Stockholm.

De är båda två områden som verkligen berör mig och tyvärr möter jag det allt för ofta just nu. Hemlösa på bland annat Stockholmsgator och människor i min omgivning som drabbas av just cancer. Hjälp oss att skänka en slant i välgörande syfte. Jag kan inte tänka mig att göra det på ett bättre sätt än med träning. Få härliga endorfiner och träningsglädje på köpet och för hoppningsvis lite träningsvärk!

Ride of Hope


Ride of Hope
är ett cykellopp som startar i Lund och avslutas i Stockholm, en sammanlagd sträcka på 1250 km. Loppet pågår under 9 dagar och når olika målgrupper. Dels motionärer som vill cykla längre sträckor och dels allmänheten som vill cykla en kortare sträcka och samtidigt delta i Ride of Hope och därigenom delta i loppets ambition att samla in pengar till Barncancerfonden. Tanken är att ett lag ska hålla igång en spinningcykel under 12 timmar. På olika anläggningar runt i Sverige. Cykelevent som samlar in pengar till Barncancerfonden.

Spinn of hope: http://www.barncancerfonden.se/Spinn-of-hope/Om/

Ride of hope: http://www.barncancerfonden.se/rideofhope

Lördag 19 mars bjuder vi in till träningsdag på WorldClass Vasastan! Träna så mycket du vill och skänk samtidigt en slant till de behövande. Du betalar efter en egen förmåga från 10 kr och uppåt per klass (endast kontant betalning). Alla intäkter från klasserna går till Stadsmissionens arbete i Stockholm.

Reservera din plats genom att maila traningsgladje@gmail.com med vilka klasser du vill gå på. Obokade platser är öppna för drop in.

Vi utlovar träningsglädje och kanske lite träningsvärk! Sprid gärna informationen vidare till vänner och bekanta – eventet är öppet för alla som vill ha roligt och träna för en god sak.

Schema:

09.00 SmoothYoga – Louise Stapel

10.00 Rpm (cykel) ”Ride it like you stole it” – Sofie Soffan Rhodin

11.00 Kampsport – Jaime Paulo

12.00 Feel The Beat (dans) – Louise Stapel

13.00 Functional moves – Jessica Clarén

14.00 Ruffie training – Usama Aziz

14:00 Livestrong (cykel) – Emil Forss

15.00 Yoga – Sofie Lantto

15:00 PT-workshop – Viktor Ehrnholm Larsson

(Vi reserverar oss för eventuella ändringar)

/Välkomna hälsar http://bloggaromtraning.se med Jessica Clarén, Åsa Ehrnholm och Sara Rönne Idänge

KLASSBESKRIVNINGAR

SmoothYoga
En yogaklass med närvaro där det finns tid att landa i de olika positionerna. Svårhetsgraden kommer att utvecklas tillsammans med gruppen. Klassen blir så tuff som du vill att det ska bli.

RPM™ (cykel) ”Ride it like you stole it”
RPM™ är ett intervallbaserat cykelpass, där den aktiva profilen utgörs av sju etapper/låtar med olika förutsättningar.

Kampsport
Innovativ atletisk boxningsklass hämtad ifrån mma. Glädje och passion i varje slag och svettdroppe.

Feel The Beat

Dans till härliga beats som alla kan vara med på.

Functional Moves®
Functional Moves® passar alla, oavsett träningsstatus och ålder. Passet är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar, och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Du tränar styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans. Kroppen blir helt enkelt glad och lycklig och du känner dig atletisk, stark och balanserad. 

Livestrong
Det här är cykelklassen som får dig att utmana ditt hjärta i flera olika nivåer, samtidigt som vi tillåter att våra tankar skenar iväg lite då och då. Vem cyklar du för? Vi utmanar oss själva fysiskt, men också lite psykiskt. Vi ses för en timme härlig cykling!

Ruffietraining

Ruffietraining startades av Musse Hasselvall och Usama Aziz. Tanken kom från att de ofta får förfrågningar av folk som vill prova kampsport men utan att behöva T slåss. Med inspiration från brottningsfysen, kamsporten och fitnessfysen skapade de ruffietraining. Efter att ha deltagit på en hel del event och tränat Hammarbys A lag …i fotboll under deras uppbyggnadsperiod i denna träningsform har feedbacken varit över förväntan. Även press har uppmärksammat ruffie positivt.

Efter denna positiva respons har de bestämt sig för att utbilda och sprida ruffie runt om i landet. Så att fler får chansen att prova denna nya träningsform.”

PT-Workshop
En worksop där du bland annat får möjlighet att veta mer om hur du kan använda dig utav en personligtränare.

Yoga
Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

3 svar på ”Träna och bidra till välgörenhet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.