Swimrun i Juniskär – 4500 km simning och 16 löpning. Tävlingsbanan går från ö till ö, in i vikar och genom skogsterräng, på stig, grusväg och några partier av ”rock-hopping”. Fin skärgårdsmiljö!

Har genomfört min andra Swimrun och jag gillar det. Swimrun är kul – just för att det blir en upplevelse att dela tillsammans med lagkamrat, inte minst i fin miljö.

Fick förmånen att tävla tillsammans med min man, på Juniskär Swimrun – Team Takringen. Vi kom till Sundsvall redan sent på torsdagen, fick en härlig semesterdag under fredagen  – hundpromenader, vila, god mat och bad tillsammans med min brorson. Perfekt uppladdning!

Viktor var fortfarande sliten efter 210 mil på cykel genom Sverige, men vi beslöt oss för att testa…

Han var som vanligt stark på simningen och drog mig på samtliga simsträckor. Jag hade då sparat på mina krafter och var sugen på att springa när vi kom upp från simsträckorna. Någonstans under klipplöpningen – kan jag ha dragit omkull Viktor, om det inte var så att han föll utan min ”hjälp”. Hoppas att det var det senare, då han fortfarande har sviter från detta fall.

Team som kom efter oss var omtänksamma och stannade för att se hur det gick, snälla omtänksamma medtävlande. Vi fick gå mycket efter det, då Viktor hade riktigt ont i sidan av mage/rygg.

Önskade tyst för mig själv, att Viktor skulle kunna fortsätta. Målet blev målet. Vi blev omsprungna av fler och fler lag. Vi gjorde vårt bästa med tanke på förutsättningarna. Jag njöt av naturen och dagen. Fantastiskt publikstöd längs hela banan, på det stora hela – en väldigt fin bana. Glad att vattnet var lugnt under de mest öppna delarna av simningen.

Vi lyckades komma in på en tredjeplats i mixklassen. Det blev prisutdelning och en After Swimrun, där det bjöds på fina burgare från Restaurang Apa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.