Nu har jag haft tusingar på träningsprogrammet en gång i veckan under en månads tid.

Intervallerna i den här formen har definitivt allt eftersom tiden rullat på bidragit positivt under helgernas långpass. Skönt att känna utvecklingen även om det inte är en snabb utveckling och om alla pass inte känns toppen. Så som det ska vara gissar jag.

Tanken är nu att ha en bra progression som förhoppningsvis kommer att vara hållbar på sikt. Tusingarna är verkligen ett pass som är skönt när passet är genomfört! Nike_running

2 svar på ”TUSINGAR”

 1. Puh, just tusingar har jag aldrig kommit att gilla. Jag vet inte riktigt varför? Kanske att det handlar om vana och att jag måste ge det fler chanser. Jag tror att jag springer lite för fort och då känns 1000 meter så sjukt långt. För att köra tex 3 x 10 minuter, eller 10 x 3 minuter klarar jag mycket bättre mentalt än om jag ska köra 5 x 1000 meter. Skumt. Har du något tips på hur en få tusingar att kännas roligt, så att en slipper ”ångesten” innan passet? Jag vill att träning ska vara kul (oftast i varje fall).

  1. Hej Sara,

   Jag är helt med på vad du menar. Vi kan se om mina erfarenheter kan hjälpa på något sätt.
   För mig har det varit mer motiverande och ”lättare” att få dem genomförda nu när jag tagit hjälp med personligt träningsshema. Jag har som du beskrivit legat på för högt tempo när jag gjort mina egna pass och inte haft samma tålamod med progressionen.

   Med coach har vi tillsammans kommit fram till hur många tusingar jag ska börja på, vilken fart jag ska hålla under 1000m samt vilken fart jag ska hålla under ”vilan”. Det var det första som tog bort stress för min del.

   Har upptäckt att det andra som tar ner stressen lite för mig är att springa dem på bana eller på löpband. Inte alltid det är möjligt pga av jobb eller annat i vardagen och då får dem bli där det är mest lättillgängligt just då.

   Dock kommer det snart tvåtusingar på mitt schema. :) Lite ”ångest” inför första det men jag tycker att det brukar lätta efter man kört det inför nästkommande pass. Det blir så uppenbart att träningen faktiskt ger något när man har lite tålamod och följer planen, vilket jag inte alltid varit bra på att göra då jag lätt kan bli ivrig och vill se lite väl snabb utveckling.

   Lycka till med tusingarna Sara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.