Det känns som att rödbetsjuice och rödbetans positiva effekter bland löpare, cyklister, triatleter och andra atleter som utför prestationer som är beroende av deras uthållighet och syreupptagningsförmåga har varit på tapten ett tag nu.

Som konditionsidrottare vill man åt nitratet. Just rödbetor innehåller rikligt med nitrat. Nitrat finns även i spenat, ruccola, fänkål, mangold och grönsallad.

En genomförd studie vid Mittuniversitetet påvisade att fridykare som druckit rödbetsjuice ökade sin förmåga att hålla andan med 11 procent.

Kan det vara något för mig som motionär? Jag har haft en juice hemma ett tag men först nu har jag testat den. Just den här var söt och helt okej i smaken. Jag älskar rödbetor i sig. Vi får väl se om det här är någonting för mig. Jag tror rent krasst att jag behöver satsa mer på träningen just nu än juicen. Men visst, fortsätta äta rödbetor i kosten som vanligt.

Eller kommer jag att skutta fram längs löpspåren och simma bättre än någonsin om jag börjar lägga slantarna på rödbetsjuice?

Hur går det för er med det? Märker ni någon skillnad?

rödbetsjuice3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.