Man får inte glömma att det är viktigt att röra på sig oavsett om vi har mål eller inte. Övervägande av befolkningen där ute tror jag vill leva och må bra.

Är vi överens om att kroppens viktigaste ämne är syre? SYRE= ENERGI
När vi andas går luftens syre ner i lungorna där den tas upp i blodet och sedan transporteras ut till alla celler. I cellen förbränns näringsämnen med hjälp av syre vilket håller maskineriet igång. Kroppen är den häftigaste maskinen som existerar. Jag gillar att tänka på hur den fungerar.

Dagens pass gick bra. Inte speciellt långt men absolut inget myspass. Jag har en tendens till att tappa andningen och ibland nästan hålla andan när jag springer och simmar. Vilket förstås resulterar till att musklerna inte får den syre som de behöver och jag smackar in i väggen. Idag försökte jag suga åt mig av all syre som jag på något sätt kunde få med mig och på så sätt lyckades jag hålla ett jämt och fint tempo hela rundan trots den kuperade terrängen. Tror bestämt att jag varit lite påverkad av pollen den här våren. Har ingen uttalad allergi men märkte att luften gav mig en extra skjuts idag. Regn är inte så tokigt trots allt.

Vi kan nog konstatera att om vi slutar träna/motionera och enbart äter skit kommer förmodligen cellerna att få syrebrist och vi blir sjuka. En promenad är bättre än inget. Glöm aldrig det.

terrränglöpning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.