Det här med att hitta den perfekta Sport-BHn har inte alltid varit helt lätt. För mig är det viktigt att ha en skön BH när jag tränar. Oavsett byststorlek känns det viktigt att vi väljer en bh som är anpassad för dig och den träning du utför. Jag har fått en rad olika favoriter under de senaste åren. En hel del av dem kommer från Nike. Men jag har även fastnat för några andra varumärken som Craft, Helly Hansen, Icebreaker och Casall. De används vid lite olika tillfällen.

Först och främst känns det viktigt att hitta en storlek och modell som sitter skönt och stabilt. Stödet känns viktigt och där har vi alla olika mycket behov.

Jag trivs allra bäst i brottarlinnemodellen.

Någon annan kanske behöver ha en med justerbara axelband.

———————————————————————————————————

Jag frågade Anna på Sköna Under/Triumph i Sundsvall,

Vad bör vi tänka på när vi köper Sport BH?

 • Känn så att tyget i bh:ns kupa inte är för elastiskt
 • Det där med elasticiteten i kupan beror förstås på vilken typ utav sport man utövar
 • Är det knäppning i ryggen ska den sitta bra på yttersta haken. Du ska med tiden kunna spänna åt den efter behov.
 • Tänk sköna axelband som sitter bra på plats

Sport BH

Några favoriter som finns i min garderob

Icebreaker – Sport-BH gjord av merinoull och lycra. Jag hade hört mycket bra om merinoull innan min första. Merinoull har krusiga och långa fibrer som gör att den ger isolerande luftskikt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Merinoullen ska vara naturligt antibakteriellt, vilket även gör att man slipper dålig lukt. Använder ofta min Icebreaker när jag kör alpint eller när jag sprungit lopp som Tjurruset.

Craft Sport Specific Super Bra – En Sport BH som  jag bekantat mig med under det här året. Sitter skönt när du kör tuffa och riktigt svettiga pass. Har ventilerande mesh, vilket gör att den andas fint och släpper ut fukten. Craft är bra på det här med funktion och lager på lager. Ska bli kul att se om den här motsvarar mina förväntningar under vinterträningen.

Sport BH

Helly Hansen – En Sport BH som jag har kört med nu under två vintrar. Den andas bra och är riktigt varm och skön. Använder den när jag springer, åker skidor både på platten och utför.

Casall Multi Sports Bra – En allround-bh som har ar följt mig i snart 14 år, kanske längre? Det var min första riktiga Sport BH som jag kom i kontakt med när jag tränade som mest intensivt i mina yngre dagar. Idag finns den i flera härliga färger. Då fanns den i svart och vitt.

Nike Pro Hypercool Compression Printed Sports Bra – Jag älskar just den här modellen. Den passar mig jätte bra både att springa i och träna intensiva pass inomhus och ute under sommaren. Känns stabil. Designen och de olika printen man kan få i den här modellen är grymt snygga. Riktigt snyggt att matcha den här till ett enfärgat linne.

Nike Pro Hypercool Compression Printed Sports Bra

2 svar på ”Hitta en Sport BH för dig!”

 1. Hej,
  När det gäller Icebreakern, den i merinoull. Hur är storleken? Har läst att den är liten. Skulle vilja beställa en (allra helst gå till en affär som säljer den… vet du om någon gör det?). Tror min senaste sport bh var i storlek small. Har mätt lite också och tror jag är 75 A (eller möjligtvis B)…
  Tacksam för svar!

  1. Hej!

   Jag har Medium i alla andra mina sport-bhs från Nike, Casall, Helly Hansen med flera och har samma storlek i Icebreaker som på dem och tycker att den sitter lika bra. Titta hos Addnature eller typ naturkompaniet. Den är verkligen grym och framförallt under vintersporter! Man blir inte nerkyld.

   Lycka till!
   Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.