Yogobe. Som jag har längtat efter någonting som det här. Lite senare än alla andra upptäcker jag det som rör just yoga. Med Yogobe kan man träna tillsammans med ett gäng härliga yogainstruktörer. Just nu kan man även testa det gratis i 3 dagar.

”På Yogobe kan du träna för och inspireras av några av Sveriges främsta instruktörer inom yoga och meditation. Som medlem får du varje månad obegränsad tillgång till ett ständigt växande bibliotek med hundratals instruktionsfilmer, träningstips och övningar. Tillsammans med våra partners erbjuder vi dessutom många andra härliga saker som rör hälsa och yoga såsom produkter, inspiration, information, resor, utbildningar och mycket mer.”

Jag kunde tyvärr inte vara med på presseventet själv. Däremot ser jag att SofieTerese och Elin var där. Säkert många fler också.

På Yogobes hemsidan hittar jag bland annat Happy Hips med Johanna Andersson där hon guidar genom en en dynamisk sekvens för att mjuka upp och stärka höfterna. Johanna är en fantastisk instruktör. Om du inte brukar yoga men är sugen på att komma igång tycker jag att duska testa en klass för henne. Var för inte börja med att göra dina höftböjare glada redan nu!?

Jag skulle själv behöva Happy Hipps just nu. Men måste ta det lugnt några dagar till. Att öppna höftböjaren gör mig bara gott men jag får ta det på mitt sätt just nu. Får nöja mig med kobran och andra enklare McKenzie-övningar för att ge kroppen bättre smärtlindring.

Med framförallt extension (bakåtböjning) av ryggen har jag minskat smärtan påtagligt. Lite läskigt var det att att göra det första gång en då jag trodde att det skulle göra så mycket ondare. I samråd med min bror har jag bara på några dagar lyckats bli mycket bättre  genom att röra på mig så mycket som jag orkat. Har nu lyckas förflyttat det onda till en viss del. Kroppen är en intressant maskin. Natten till idag sov jag otroligt mycket och långe från när jag väl somnat. Vaknar när kroppen tydligen glömt att denhar lite ont och envisas att röra sig hastigt. Känner mig helt slut av påfrestningarna från det onda. Men är glad att det går åt rätt håll.

När jag väl är på benen. Vilket jag är mer och mer nu. Tappar jag allt jag håller i min hand (extra mycket nu tillskillnad med annars när jag också tappar saker runt omkring mig). Gissar att kroppen gör det med en baktanke. Att jag ska böja mer på benen och plocka upp det? Ni anar inte hur djupt jag måste böja får att nå något på golvet. Har skaffat mig en dålig ovanan nu när jag haft/har lite svårt att sitta. Ligger med datorn på magen mest hela tiden. Nästa vecka bli andra bullar.

Kommer verkligen besöka Yogobe igen så snart kroppen vill. Då ska jag även ta mig i kragen och köpa en ny yogamatta som jag bara ska ha inne. Min är brun av leriga träningsstunder utomhus trots att den är tvättad.

Yogobe

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.