Det är maradag i Stockholm. Stockholm Marathon 2013 går av stapeln och många jag känner ska springa. Stort lycka till!

Vi laddar inför bröllop med cykling, armhävningar, mys med hund och familj på en stor altan. Självklart piffar vi lite extra. Gör några armhävningar mellan hårblåsningarna och bara njuter av en härlig dag.

Jag har under en tid testat nya hårdvårdsprodukter som jag fastnat för. Även dagen till ära blev hårtvätten med dessa. Jag är en person som har känslig hud och blir lätt torr. Vilket då även inkluderar hårbotten (hela huden). För något år sedan fick jag tips på att använda ekologiska hårprodukter. Vilket jag tog fasta på och jag känner absolut skillnad. Men det här med att hitta rätt ekologiska hårprodukter.

Jag har som säkert många andra bloggare blivit erbjuden att testa DermOrganics shampoo, masque och treatment drops. Det är hårvårdsprodukter som ska vara fria från sulfater, parabener och peg. De innehåller ekologisk arganolja och finns för olika hårtyper.

DermOrganic, Daily Conditioning Shampoo, 350 ml, 195 kronor.

Tunn creme som skimrar pärlemor och är lätt att massera in i ett stort lockigt hår. Löddrar bra, doftar gott. Såg att Helena (som är en av de som springer maran idag) också skrivit om produkten men var besviken på att det inte doftade speciellt mycket. Medan jag tycker ATT shampoot doftar och att det faktiskt doftar gott. Det här med våra olika sinnen är intressant. Håret känns rent och fräscht tillskillnad på andra orgniska produkter som jag testat. Jag får en fin och lyxig känsla av att det är vårdande och milt men samtidigt väldigt effektivt. Jag tvättar i den mån det går håret var fjärde dag och tycker faktiskt att det känns ännu mer okej efter de här gångerna jag använt mig av DermOrganics shampoo. Det känns som ett bra shampoo för ett som mitt lockiga hår. Ett minus för mitt rikliga hår är att jag behöver ta ganska mycket.

DermOrganic, Masque Hair Repair, 250 ml, 220 kronor.

Måste börja med att säga. Jag älskar hårinpackningar! Ja ni som följt bloggen vet att simning följt en bastu med hårinpackning och en apelsin är bland de bästa vardagslyxen som jag kan tänka mig. DermOrganic, Masque Hair Repair är en proteininpackning med arganolja som reparerar och återger elasticiteten och styrkan. Man kan riktigt känna hur det återfuktar mitt torrlockiga hår och gav det glans efter bara tre tvättar med inpackning. Mitt hår suger verkligen åt mig av de här ljuvligheterna och min frisör säger att jag ska frossa i det. Håret en del av kroppen. Till min förvåning var jag inte alls tvungen att använda mig av lika mycket som när jag skulle schamponera håret.

DermOrganic, Leave-in Hair Treatment, 120 ml, 245 kronor.

Jag avslutar hårtvätten med att ta några droppar arganolja i topparna medan det fortfarande är fuktigt. arganolja ska fungera som reparerande, skyddande och ger glans. Jag fönar nästan alltid mitt hår om jag inte låter det vara lockigt. Bonus att oljan är värmeskyddande och mjukgörande. Använder inte olja på mitt hår som inte är värmdeskyddande.

Det här visade sig vara en riktigt bra kur för en lockig människa.

DermOrganic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.