De senaste månaderna har kroppen och de muskler som ömmar lite mer än andra efter träningen, fått sig lite extra treatment genom stretch och liniment. oftast precis innan läggdags. Det ger en behaglig känsla och gör hela kroppen avslappnad även om jag oftast fokuserar på ett område vilket för det mesta blir baksida lår. Jag har egentligen inte använt mig speciellt mycket av liniment innan. Fick min första flaska för några år sedan på ett blogg- / träningsevent som jag anordnade. Det var Holistics liniment. Annars är det mest hästarna som har fått sin beskärda del under mina yngre dagar. Jag har verkligen fastnat för just  den som Holistic hade då. Tyvärr finns den inte ute på marknaden längre. Vilket har lett till att jag varvat med några andra varianter under tiden för att spara på favoriten så länge som möjligt. Holistics liniment innehåller kanel vilken gör att doften och är annorlunda de andra jag har. Kanel råkar nämligen vara en favorit på kryddhyllan.

Här är de produkter som ingår i mitt testprojekt just nu:

Zo’hot som är en värmande gel Zo’hot ger en skön och värmande känsla. Den innehåller ingredienser som mentol, kamfer och arnika och doftar friskt av mentol. Den har en smidig konsistens som är lätt att massera in. Innehåller dessutom glycerin som är både mjukgörande och fuktgivande. Zo’hot innehåller dessutom inga parabener. I samma serie finns även den kylande varianten Zo’cold som ger svalkande känsla på huden. Den har jag däremot inte använt mig lika mycket av.

Har testat CCS värmande Liniment från apoteket. Även den är mjukgörande och fuktgivande.

En annan produkt som faktiskt står orörd i mitt badrumsskåp är Ice Power plus. Ett kylande liniment som kan användas vid stukningar, sträckningar, muskelspänningar, belastningsskador, värk i nacke, axlar och rygg, vid ledvärk och reumatisk värk mm. Har som sagt inte hunnit använda den ännu. Ice Power plus innehåller MSM (metylsulfonylmetan) som är en småmolekylär svavelförening som finns naturligt i vissa livsmedel, bl.a. kaffe, te och grönsaker samt i människoorganismens olika proteiner.

Den som har potential att bli min nya favorit och ersättare till Holistics linement är Aloe Heat Lotion från Forever. Ett Liniment med mjukgörande och har en avslappnande verkan. Innehåller bl a Aloe Vera Gel, mentol samt eukalyptus-, sesam-, jojoba- och aprikoskärneolja.

Det är verkligen en djungel som med mycket annat. Samtliga ovan är precis lagom i styrka för min del. Jag vill inte ha någon som värmer så mycket att det bränner och svider på huden.

Har jag missat någon?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.