Jag tycker att alla borde ha ett litet minigym där hemma. Då menar jag några få enkla redskap som man tycker om extra mycket om, och som kan locka fram träningssuget. Vissa dagar kanske det kan vara svårt att få till någon träning. Det kanske inte passar schemat att åka till och från gymmet. Man kanske vill köra lite styrka i anslutning till en löpning eller cykelpass. Det går förstås lika bra att köra styrka med enbart den egna kroppsvikten. Jag kan dock personligen tycka att redskap som exempelvis redcord kan boosta träningssuget lite extra och utmana kroppens svaga sidor.

Mina favoritredskap här hemma är:

  • Redcord mini
  • U-Shape
  • Gummiband (är grymt att ha med på resor)
  • Foam Roll

hemmagym hemmagymHar lyckas samla på mig ett gäng med gummiband och andra redskap i härliga goodiebags.

 

4 svar på ”HEMMAGYM”

  1. Jag förstår din tanke men måste säga att jag sällan blir taggad att träna hemma, hur mycket redskap jag än äger… Det känns som att mitt hem är min lilla frizon från träning och där jag kan vila på riktigt. Jag ska nog fortsätta att ha det så…iallafall fram till i sommar när jag kommer att träna hemmastyrka på bryggan! :)

    1. Låter iof också bra. :) Det är olika. Jag som inte jobbar på gym och bor på landet tycker att min ”frizon” behöver det. Tycker att det är otroligt avkopplande att få exempelvis kunna rulla på min foamroll när jag behöver det.

    1. Kan tänka mig att du har ett grymt hemmagym Anna, som jobbar med det. Har kettlebells, men det var ett tag sedan som jag körde med dem nu. Det får nog bli till att plocka ut dem en solig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.