Idag besökte jag Sweden Bike Expo tillsammans med Jessica efter ett Bloggar om träning-möte.  Sweden Bike Expo är en renodlad cykelmässa. En fråga som vi ställde oss… Var höll alla tjejer hus? Både i montrar och bland publik var det övervägande män. Förutom alla män var det en utställning med de ledande cykeltillverkarna, representanter för motionslopp och cykelklubbar, föreläsningar. Tydligen fanns det även ett cykelcafé där några några cykelbloggare höll till under de här dagarna.

7 svar på ”Sweden Bike Expo”

 1. jaa du..det där med representering..
  det är ju inte så att kvinnor är helt ointresserade av att cykla, de kanske inte vill stå där eller så kanske de inte fick frågan

  Tur att det kom lite kvinnliga besökare iaf!

 2. Och en sak som slog mig var att det var liiiite, liiiiiite fler tjejer i vimlet än det brukar vara. Sakta men säkert tror jag att fler tjejer hittar cyklingen, och jag hoppas att de ska hitta till min favoritdel av den också – att försöka köra fort på teknisk stig. Men under de få år jag hållt på har det ändå ökat litegrann, vi får försöka fokusera på det positiva i det för att locka fler tjejer/brudar/kvinnor/damer till en fantastisk sport!

  1. Ja jag måste säga att cyklingen har tagit enorma kliv sedan 2006 då jag köpte min racer. Visst, det var lite fler tjejer än tidigare. Men färre än jag trott 2012. Snart -13. Kul att du var där och bloggade. Keep going!

 3. Om världsekonomin är god framåt våren (läs, om jag är klok nog att spara), så lutar det åt en ny cykel till våren. Hade varit roligt att glida runt på mässa och fått sig en massa matnyttigt att ta med till ett sådant inköp.

  1. Ja va roligt! Då håller jag tummarna för världsekonomin. Har man ett mål kan det vara skoj att spara. Du får klistra upp en bild på drömcykeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.