Fick en önskan om tips och klädtips inför TjurRuset. Det är mina personliga tips som jag delar med mig utav nu. Som med allt annat är det väldigt individuellt. Det jag själv kommer ta med mig från förra året är framförallt att ha kul och stressa inteTillåt dig skratta och ha kul tillsammans med de som du har runt omkring dig på loppet. Förra året som var fösta året för min del. Innan loppet hade jag svårt att komma fram till vad jag skulle ha på mig.

Det är en fråga som jag fått många gånger efter det jag själv sprungit. Vad har man på sig?

Jag var tydligen rädd för att frysa och klädde mig för varmt med tre lager tunna tröjor sist. Det ska jag inte göra om.

 • Ha en tröja med färg på för att din publik ska känna igen dig i leran. 
 • Gissar att korta tights och ett linne är optimalt, för att slipa tunga blöta kläder.
 • Några sprang i just linne och korta byxor förra året. Själv valde jag långa tights och kommer välja det även i år. Trots att det bli kallt i blött. Man håller värmen uppe genom att kämpa sig fram.
 • Skor med bra grep skulle jag vilja ha. Det kommer en del hala stenar, rötter och branta backar. Har tyvärr själv inga bra terrängskor så det får bli ett par av mina äldre vanliga löparskor.
 • Tänk inte favoritskor. 
 • Se till att knyta skorna ordentligt. Det är blött och risken för att skosnörena går upp är större än vanligt.
 • Man kanske inte väljer sin senaste och bästa löparoutfit. Det kommer att bli ordentligt skitigt.
 • En stor jacka som du kan svepa omkring dig innan och efter loppet. Och ombyte. Helst en privat dusch på dragkroken som man kan stå i påvägen hem.

 
 
Bild lånad från TjurRusets officiella hemsida.
 

 

6 svar på ”Mina klädtips inför TjurRuset”

 1. Hej,
  ett bra tips som jag har varit tacksam över de två åren jag sprungit tjurruset, är att ha bra strumpor. D.v.s. strumpor av merinoull eftersom de tenderar att vara lite varmare än vanliga strumpor när de blir blöt, och blöt om fötterna kommer man att bli!

  Sen kan jag bara hålla med om att man kanske inte ska ha sina favoritkläder på sig då de tenderar att bli smutsiga och lukta illa.

  Johan

  1. Tack för jätte bra tips!
   Bra tänkt. Synd att mina strumpor i merinoull är vita och alldeles nya. Men det får det kanske vara värt. :)
   Ska du springa även i år?

   1. (Klart) jag ska springa i år. Ser ut att bli en lite ”lättare” bana mot förra året så det ska bli intressant. Är inget större fan av de långa träsken där man mer eller mindre måste krypa fram, det är ju ändå ett löparlopp, men på något sätt minns jag tidigare lopp med glädje och en gemenskap och samarbetsvilja bland deltagarna som är svår att få på andra lopp. Det händer ju att man under loppet på ta emot någon som snubblar till eller fastnar i något hinder.

    Vita strumpor är tveksamt om jag skulle offra faktiskt, det ser ju ut att bli rätt skapligt väder dessutom… :)

    1. Kul! Jag gillade just det här med träsken. :) Så vi får se vad jag tycker om årets bana. Det ska bli riktigt roligt även om jag önskar att formen var här nu. Det var precis som du beskriver det. Väldigt kul just för att man kunde skratta tillsammans med andra och man hjälptes åt. Inte helt vanligt under löparlopp där man annars gärna armbågar sig fram.

     Beslutade mig just nu för att inte ta vita strumpor. :)
     Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.