Till förmån för Ung Cancer bjuder Bloggar om träning dig till en dag fylld av träning där du gör skillnad. Dagen avslutas med att Ung Cancer själva berättar.

Alla är välkomna till Sportlife Östermalm söndagen den 25 november för att träna och samtidigt göra en god sak för unga vuxna cancerdrabbade.

Du betalar valfri summa, men minst 50 kr, per klass. Betalning sker kontant på plats. Alla pengar vi får in går oavkortat till Ung Cancer med syfte att ge unga vuxna cancerdrabbade en bättre levnadssituation.

Se klasschema nedan (uppdateras löpande). Kolla in eventet på Facebook för att få de senaste uppdateringarna. Anmälan samt mer info sker till: asa@vlhalsa.se Se detta som en dag med träning, svett och glädje! Vi utlovar dessutom överraskningar från grymma sponsorer.STORT TACK på förhand till dig som deltagare, instruktör och sponsor som ställer upp för att den här dagen ska bli möjlig.OM UNG CANCER:Historien om hur Ung Cancer startades är lika gripande som fantastisk. Julia Mjörnstedt från Göteborg var bara 21 år gammal när hon drabbades av tjocktarmscancer vintern 2007. Utöver allt lidande beskedet orsakade Julia och hennes närstående kände hon sig ensam i sin situation.Julia reste runt i hela landet och berättade om sina erfarenheter och upptäckte att det fanns ett stort hål att fylla. Därför startade hon Ung Cancer tillsammans med Hanna Wekell, Anna Gustavsson och Josefine Van Ginhoven i november 2010. Frustrationen över att det inte fanns någonstans att vända sig för att få träffa och prata med andra unga vuxna som drabbats av cancer växte. Varken sjukhuset eller kuratorn kunde lotsa henne vidare. Det fanns helt enkelt inte något forum eller någon självklar mötesplats för unga vuxna som drabbats av cancer.Organisationen fick snabbt ett stort antal medlemmar och Ung Cancer fortsätter att växa hela tiden.- Vi visste att behovet fanns, men vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det var så stort som det faktiskt är. Vi fick en enorm respons direkt av alla möjliga – läkare, politiker, vårdpersonal och flera andra hörde av sig och påtalade hur efterlängtat vårt initiativ var. Vi blev inbjudna till regeringskonferenser, föreläsningar, debattgrupper med mera.- I dag består organisationen av ytterligare fem medarbetare och vi har kontinuerliga medlemsträffar i Göteborg, Stockholm och Malmö. Målsättningen är att inom en snar framtid även kunna erbjuda medlemsträffar och andra aktiviteter på alla platser i Sverige där vi behövs. Vi vet att behovet finns – du är inte ensam.

SCHEMA:

CYKELSALEN

11.30: 55 minuter cykelträning med Sara Rönne med uppdrag Mission Possible. Vi använder pulssystem från Activio.

14:00: Mentally Strong- 55 minuter cykelträning med Jaime Palou & Viktor Ehrnholm Larsson. Vi använder pulssystem från Activio.

GRUPPTRÄNINGSSALEN

10.15: 55 minuter crosstraining (pulsbaserad styrketräning) med Lovisa Sandström. Lovisa är träningsexpert inriktad på tuff funktionell pulsbaserad styrketräning. Lovisa är PT, idrottslärare och skriver en av Sveriges största träningsbloggar på Lofsan.se. Ni kan se Lovisa som utmanare i Gladiatorerna och som träningsexpert på Nyhetsmorgon i TV4 under hösten och vintern 2012.

Les Mills BODYBALANCE™  är mix av yoga, tai chi och pilates. Med fokus på andning, rörelsekombinationer tränar du styrka, balans och rörlighet. Kombinationen ger dig ett fysiskt träningspass och harmoni.

12.40: Casall T.O.D. – Training of the day. Eventklass från Casalls nya träningsapp med fokus på tuff hemmaträning som tränar både styrka och kondition.

14.00: 55 minuter BODYBALANCE™ med Åsa Fornander

15.10: Rörligetsträning med Jessica Clarén. Mer information om denna klass kommer inom kort.

16.10: Föreläsning på temat ”Ung Cancer berättar”

Ett svar på ”Kom och träna för att ge unga vuxna cancerdrabbade en bättre levnadssituation.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.