Idag gästbloggar jag Viktor Ehrnholm Larsson här på Åsas blogg, då min egen blogg inte har kommit igång ännu.

Jag hade redan bestämt att under 2012 så skulle jag göra en halv IM och att detta ska bli på Tjörn. När tävlingskalendern för 2012 kom så låg Stockholm Triathlon helgen före Tjörn så jag uteslöt att tävla i Stockholm ganska snart. Men ville ändå göra någon tävling på olympisk distans under sommaren. Jag är ganska bekväm av mig när det gäller val av tävlingar och väljer gärna tävlingar så jag kan bo hos någon i familjen. För att kunna sova bra, äta det jag vill och slippa onödig stress utifrån. Så jag valde att köra olympisk distans i Arvika för då skulle jag kunna bo hos min mor. Det föll sig också så att det var SM på olympisk med det fanns även en motionsklass så jag funderade inte mer på det.

Jag körde öppet spår som gick bra och började sedan lägga fokus på sommarens triathlon. Men under våren så råkade jag ”dra sönder” ett revben vilket gjorde att jag inte kom igång med min simning när jag hade tänkt det. Så när det var dags att anmäla mig till Arvika så var jag inte helt säker på vilken klass jag skulle anmäla mig i. Jag visste att om jag hade simmat som var tänkt så skulle jag kunna hänga på eliten på simningen och sedan förhoppningsvis få hänga med i en klunga på cykeln. Men med endast 6st simpass innan tävling så var jag fundersam över hur det skulle gå. Av någon anledning så frågade jag Karin om vilken klass jag skulle ställa upp i och fick ett rakt svar: ”Klart du ska köra tävlingsklass, motion kör man bara om man inte har tävlingslicens.” Så det var bara att köra tävlingsklass.

På vägen till Arvika så sätter jag mina mål för tävlingen i rangordning.

  • Inte skada mig under tävling.
  • Slå personligt rekord på olympisk distans. Det kändes som att jag skulle kunna göra det.
  • Inte komma sist. Det var faktisk Sveriges bästa triathleter som var med.

Race report kommer senare.

Bilder tagna av Åsa från lunchen på Barbord Kök & Bar dagen innan tävling.

4 svar på ”Triathlon SM”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.