Varje år på arrangerar Sportlife Exclusive i Göteborg ett träningsevent till förmån för bröstcancerforskning. Så här står det på Rosa Dygnets facebooksida:

“Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt. Visst är det ett slitet gammalt talessätt, men det stämmer ju!

Så tillsammans med ett gäng kompisar har jag de senaste åren ordnat insamlingar till förmån för Rosa Bandet genom att göra nåt av det roligaste jag vet – att köra spinning. Vi ville skapa nåt halvgalet så det fick bli ett helt dygn med spinning där alla kan vara med.

Vi började i blygsam skala 2007 men redan 2008 hade vi fått ihop ett helt fantastiskt gäng på över 500 cyklister som fyllde spinningsalen under hela dygnet med glädje och svett. 2009 slog vi vårt insamlingsrekord igen och fick nästan ihop 130 000 kr – vi blev omnämnda på Rosabandet galan i Malmö som nr 1 på goda insatser i kampen mot cancer. 2010 var vårt största i både antal deltagare och insamlade pengar – smått fantastiska 200 000 kr!! Så på de 4 år vi kört detta event har vi samlat in över 500 000 kr – alla pengar har gått rakt till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj.

Vi behöver DIN hjälp!

Det viktigaste målet med 24 timmars-eventet är så klart att samla ihop så mycket pengar det är möjligt, men vi hoppas också att vårt dygn skall bli 24 timmar ren glädje. Och en herrans massa svett så klart…”

Det här året går eventet av stapeln 8-9 oktober. Mer info hittar ni på deras hemsida, på deras facebooksida, eller på Twitter. ( Fattar inte hur man länkar, men bara sök på Rosa Dygnet, lätt som en plätt att hitta. )

I år kommer Bloggar om Träning arrangera ett likande event i en light variant.

Datum den 9e oktober Plats blir Sportlife Östermalm .

Tanken är att vem som helst under fyra timmar ska kunna svettas till förmån för bröstcancerforskningen, och självklart skänka det ni själva kan och vill, dock minst tjugo kronor per klass. Vartenda öre går oavkortat till Rosa Bandet. Tanken är att vi ska gå i mål samtidigt som det härliga göteborgsgänget, dvs 13.00 söndagen den 9e.

Man kan själv välja om man vill cykla alla fyra timmar, eller bara en, helt efter tycke och smak. Det kommer även att finnas klasser i stora salen för dem som fått ont i rumpan, mer information om detta kommer inom kort. Instruktörerna i cykelsalen kommer dock att se ut som följer:

9.00 Terese Alvén

10.00 Sofie Rhodin

11.00 Jessica Clarén

12.00 Jimmy Lundqvist

Klassbeskrivningarna kommer…

Du kan anmäla dig till samtliga klasser, vi kommer att släppa 20 cyklar/klass till bokningar, och spara 10 för drop in. Eftersom det bara finns ett begränsat antal platser till varje klass så är det självklart först till kvarn som gäller.

Boka en plats nu genom att maila till soffan.rhodin@hotmail.com

2 svar på ”Rosa dygnet light i Stockholm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.