Igår stod det löpning och fartlek på schemat. Den här gången i grupp. Jag tycker att det är skönt att göra den här typen an träning tillsammans med någon eller några fler. Löpgruppen igår bestod av mig, en tjej till och ett gäng killar. Fartlek är en fri form av intervallträning och som är en lek med farten. Vi joggade upp till Liljansskogen som uppvärmning. Axel som var dagens eller snarare gårdagens coach, höll koll på våra intervaller med hjälp av visselpipa. Skönt att kunna släppa det i någon annans händer. Han hade också tagit ut riktmärken innan passet. Vi ökade successivt farten tills vi var framme efter tre minuter sedan vilade vi en, ökade successivt igen i två minuter sedan vilade vi en osv. Så höll vi på några upprepningar. Sist jag körde ett liknande pass körde vi samma tid alla upprepningarna. Det känns bra att variera och jag vet inte om det finns något rätt eller fel där? Variation förnöjer!

Springer man själv kan det vara bra att ha klocka eller så kan man göra som jag har gjort i hela mitt liv, kollat ut telefonstolpar eller andra liknande grejer som fått styra längden på fartökningarna. Tyvärr hade jag en bromskloss som dök upp efter halva passet eller om det var i slutet. Vänster hamstring och gluteus som gav sig till känna. I slutet på veckan blir det en naprapatkoll av det. Just nu kämpar jag med att få in rehabiliteringsövningar två gånger om dagen. Hur svårt ska det vara?! Jag fattar inte, jag har tid att köra min ”vanliga” träning men av någon anledning är det jäkligt svårt att få in de där Rehabövningarna i schemat.

 

20110413-072823.jpg

4 svar på ”Fartlek”

  1. Men syrran, Fartlek och hamstringskada går inte ihop. Då spelar
    Rehab ingen roll om du inte hoppar över maxlöpningar. Sätt dig på cykeln istället

    1. Å, Jaja jag vet. Kan aldrig leva som jag lär. Undrar just hur ont man ska ha för att ge med sig. Tur att du kommer och tittar på det imorgon. ;) Ska även försöka att få fram cykeln nu i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.