Efter en del jobb med helgens event och eventet den 30 mars. (För Ni kommer väl den 30e?) Lyxade jag till vardagen med spansk vin- och tapasafton hos PrimeWineBar på Östermalm i sällskap med bästa Helena.

Jag tycker att det är viktigt med en balans i vardagen. Mitt största intresse är träning men vin och mat är också något som intresserar mig mycket. Jag är inget vinproffs, men tycker att det är kul att prova nya viner till god mat.

Det här var en Spottingen som jag blev bjuden på genom Spot and Tell . Spot and Tell erbjuder gratisupplevelser för alla som är aktiva i sociala medier. Ett företag som verkligen har fattat grejen och bjuder in till välorganiserades spottings.

Upplägget av gårdagens Spotting var jätte lyckat i det stora hela. Goda viner och super god tapas. Det serverades generöst med mat. Jag väntade dock hela kvällen på att den där sommelieren skulle lära oss lite mer om de spanska vinerna och hur vi skulle kunna kombinera dessa till goda tapas, vilket var utlovat. Både jag och Helena lite nyfikna på vad det var vi åt och hade gärna önskat oss en presentation utav det vi fick att äta, även om vi kände igen det mesta var det några ostar med mera som var lite oklart.

Under kvällen fick vi bland annat prova ett rödvin – Montecillo Gran Reserva (199 kr) och  Montecillo Crianza (79 kr)

Om vinerna:

Montecillo Crianza: En Intensiv och nyansrik bouquet med inslag av kryddor, mörka bär och cederträ. Medelfyllig, mjuk och mycket välstrukturerad smak med inslag av kryddor i den långa eftersmaken. Artikelnummer 2643.

Montecillo Gran Reserva: Ett vin med ganska stor doft, komplex och fruktig med inslag av röda frukter, kryddor och cederträ. Smaken är medelfyllig med bra frukt, elegant fatkaraktär och lång finessrik eftersmak. Artikelnummer 6471.

PS. Jag ligger lite efter med era kommentarer men lovar att komma ikapp snart.

 

 

4 svar på ”Spansk vin- och tapasafton hos PrimeWineBar på Östermalm!”

    1. Jag ett glas vin i bland är gott. Man kan inte bara dricka vatten. ;) Jo det kan man, vatten är en underbar dryck det med. Men rött vin är smaskigt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.