Ett av mina Åre-sommartips. Bada i Ullån! Sommaren är ännu inte slut, så är du i Åre, passa på att njuta av uppfriskande bad i Ullån. Skulle kunna säga att Ullådalen bjuder på ett naturligt äventyrsbad. Har länge velat bada här, i år blev det äntligen av. Vi var sugna på en lugn dag efter olika äventyr. Katrin hade varit i väg på sitt håll, vi på vårt håll. Vilket resulterade till sol och bad i Ullån.

Ullån bjuder på små pooler och stenhällar som liknar rutschkanor. Runt om ån finns det gott om stora stenar för sol och fika. Måste också berätta att det finns gott om Sve – eller svinknott som det tydligen heter. Detta är alltså inte "vanliga" knott, dessa tillhör tydligen en annan myggfamilj. Kärt barn har många namn, och enligt Wikipedia har dessa små envetna insekter många andra lokala namn – så som brännmy, småsven, svedan, svirare, svidd, svidon, sviern, svidan, svirro, sväda, svept, sandmy och svian…

Brukar inte drabbas speciellt av mygg och knott. Men denna "myggfamilj" visade ingen hänsyn. Tycker dock att sol, bad och ärligt kompishäng var värt vartenda bett.


Ett svar på ”Bada i Ullån”

  1. Jag håller med dig, den där dagen var värt varenda bett från dom tjuriga rackarna! Så glad att vi fick chans att umgås så mycket. Ser fram emot nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.