Jag är en person som verkligen gillar att planera och inte minst planera in min träning då jag har alldeles för många stillasittande timmar på en dag. Jag gillar att hinna med saker och upplever att planering gynnar mig och är någonting som får mig att må bra.

Många gånger har jag fått kommentarer från både den ena och den andra som inte haft den mest positiva klangen, gällande att jag har haft min inplanerade träning och genomför den med hög prioritet. För vissa kanske det känns kvävande. Men inte för mig. Jag gillar att träna och röra på mig. Jag säger inte att alla träningspass är roliga. Träningen och mål med träningen får mig att må bra. Den ger mig energi till jobb och annat som jag vill göra i vardagen. Dessutom är det riktigt kul och motiverande att ha mål och utmaningar.

Jag säger som Jonas Colting. Idag är inte problemet att ”vi” tränar och rör oss för mycket utan snarare tvärtom.

Forskningsrön visar dessutom att vi inte är riktigt så duktiga som vi tror.

”Många tror att all rörelse under dagen räknas. Men rekommendationen 30 minuter om dagen handlar om en aktivitetsnivå som är högre än vardagslunken. Aktiviteten ska vara så pass intensiv att man blir lätt andfådd och får lite svårt att prata samtidigt. Det är denna nivå som ger en effekt på allmänkonditionen och det allmänna välbefinnandet. Aktiviteten bör helst utföras i sammanhängande perioder som är minst tio minuter, säger han.”

Läs mer HÄR om du är intresserad.

 

intervaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.