Efter ryggproblematik känns det viktigt att stegra löpningen successivt. Har precis gått ur en lång löparvila, Det känns riktigt kul att komma igång igen.

Historiken är att jag efter en riktigt bra cykelvecka på Mallorca åkte dit på luftrörskatarr som höll i sig under tre veckor och tyvärr avslutades med diskbuktningar och en jäkla smärta. Har förstått att om höljet är intakt men buktar benämns det som diskbuktning. En av de vanligaste och smärtsammaste orsakerna till ryggsmärta i Sverige är diskbuktning eller diskbråck så det är ingenting konstigt om jag bara kan hålla mig i rörelse. Det värsta är att ha ofrivillig vila.

Diskbuktningar kan ge precis samma symptom som diskbråck men har generellt en mycket bättre kortsiktig prognos. Tackar för det! Nu är jag pågång igen. Tyvärr har jag inte kunnat konservera cyklingen efter lägret på Mallis då just sittställningen på cykeln har varit extremt plågsamt. Men vilken dag som helst, bara jag gör mitt jobb med rörlighetsövningarna. Vilket jag givetvis kommer att göra. Ser fram emot semester och bygga upp kroppen igen och cykla många härliga mil.

En beskrivning på känslan som detta medför;

”Radierande smärta och svaghet ner i benen. Smärtan beskrivs ofta som huggande eller som en blixt/stöt som går ner i benet.”

RunningBild efter dagens löppass med springhunden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.