Jag har gjort den där beryktade bikefiten som så många cyklister och triathleter gör eller borde göra. Vi tar generellt mycket tid till att testa ut rätt löparskor och analysera löpsteget. Lika självklart borde det vara att göra en Bikefit vid köp av ny cykel som är en kostnad på väldigt många tusenlappar mer. För mig var det en första Bikefit någonsin. Har cyklat sedan 2006 om jag minns rätt och har nu köpt min andra racer sedan dess.

Redan på träningspasset efter ”analysen” lyckades jag cykla min ”testrunda” snabbare än jag någonsin gjort och samtidigt hålla mig till träningsplanen och den planerade intensitet trots kraftiga vindar. Jag väljer att tro på att det var Bikefiten om gjorde skillnad då jag har suttit på tok för högt i alla år. Det känns ovant men det ska bli spännande att se vad sittpositionsförändringarna ger på sikt. Upplever att det är svårt att göra inställningarna på cykeln helt bra på egen hand.

Jag gjorde min Bikefit för Björn Andersson. Har aldrig träffat Björn innan och känner inte honom men min man har talat mycket gott om hans skicklighet kring detta och anlitade honom för Dinvelo CK dagen till ära. Vi var några som träffade Björn i cykelbutiken Dinvelo i Hammarby Sjöstad under en timme var. Förutom professionen inom just Bikefit är han riktigt trevlig och han coachar tydligen en rad duktiga triathleter. Jag gillar personer som inte behöver övertyga sin kompetens genom att snacka håll i huvudet på en.

Dessutom var det extremt skönt att få detta gjort av en opartisk person som inte jobbar i butik och var där för att sälja någonting till mig.BikefitBjörnandersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.