Den här veckan startade med löparinspiration av självaste Markus Torgeby. Omtalade löparlöftet som flyttade till Jämtland och bosatte sig i en kåta under fyra år. Han fortsatte att löpträna på sitt egna sätt efter ha lämnat sin tränare som ville att han skulle träna på ett sätt och pusha sig för att nå mål som gjorde hans tränare nöjd och glad.

Jag gillar verkligen hans sätt att tänka på kring löpningen och livet. Han inspirerar med en massa klokheter som jag tror skulle kunna utveckla många löpare.

Variera mera och våga utöka spannet mellan långsamma pass och tävlingsfart. Jag har blivit bättre på det det senaste året men skulle kunna bli ännu bättre. Jag tar inte minst med mig vikten av att göra det som jag själv vill. Låter självklart för de flesta av oss, men det är lätt att fastna i gamla spår och utelämna viktiga delar i livet som handlar om sig själv vilket borde vara a och o för att vi ska fungera på bästa sätt både som människor i största allmänhet men också som löpare oavsett nivå.

Jobba med rörligheten är också något Markus trycker på för att kunna bli en bättre löpare. Det handlar mycket om att jobba med rätt rörlighet då det är individuellt. Där tycker jag personligen att det är väldigt bra att ta hjälp av någon som är nischad i området.

Kanske kan det vara nödvändigt att göra som Markus, att ge sig ut i skogen utanför storstadsbruset för att komma fram till vad som får dig att trivas som bäst med livet. Kanske tar det en löprunda i skogen, en vecka, eller kanske tar det fyra-fem år.

Om ni vill veta mer om Markus kan jag varmt rekommendera maratonpodden och avsnittet där han var inbjuden som gäst.

Icebreaker 1

Bild på Markus lånad från Icebreaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.