Igår körde jag mitt första simpass i öppetvatten för i år. Det var även första SwimUp i Stockholm. SwimUp är simningens motsvarighet till Run Club. Man simmar i grupp. Gillar att man spinner vidare på simtrenden nu med alla swim runs, triathlon och öppet atten-tävlingar. Kul med grupper där förhoppningsvis fler vågar delta.

”Simma Sverige™ är ett initiativ från Coca-Cola Sverige och Svenska Simförbundet med mål att få fler att upptäcka simning som motionsform och öka simkunnigheten.” Smart av två starka varumärken.

Efter välkomnade av Coca Cola och Bengt Jönsson som är förbundschef för Svenska Simförbundet fick vi starta detta storslaget genom att coachas av landslagssimmarna Simon Sjödin och Michelle Coleman, som båda har VM, EM och OS i bagaget. Inte minst är de två av Sveriges stora hopp inför OS i Río 2016.

HEAD stod för våtdräkten och lånade ut en av deras Tri-dräkter till alla som var där. Har längtat efter premiärsimmet utomhus. Vet att många kört länge. ”late bloomer”

SwimUp_7

SwimUp

SwimUp_10

SwimUp_5

SwimUp_6

swimUp_0

2 svar på ”SwimUp”

  1. ”Simma Sverige” lät som ett jättebra initiativ, synd att det inte finns här uppe i Norrbotten. Jag håller på att genomföra tjejklassikern så detta hade varit perfekt träning till Vansbro tjejsim!.

    1. Vem vet Sofia. De kanske utökar. Simma Sverige låter som att det kan vara början på något stort. :) Hoppas att Vansbro gick bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.