Vad kunde inte passa bättre än att sätta sig på cykeln och träna sitt hjärta igår på hjärtansdag. Gårdagens träning blev ett svettigt cykelpass. Jag tycker att vi gör kroppen en enorm tjänst och välvilja genom att träna konditionsträning. Kondition är så väldigt komplext. Därav behöver vi träna kondition på så många olika intensiteten. Vi pratar mycket om hjärtat och syresättning här hemma just nu, tyvärr av många olika anledningar inte bara i det positiva sammanhanget.

Men om vi ska påtala hjärtat i träningsrelaterat sammanhang. 

Här lite basic, kort och enkelt.

Olika typ av intensitet under konditionsträning påverkar kroppen många olika sätt.

  • Lågintensivt mer lokalt i muskel= Bland annat ökat antal kapillärer.
  • Högre intensitet= Då flyttar vi det från lokalt till centralt. Alltså till hjärta och lungor men du får öven påverkan lokalt dock är inte det huvudsyftet.

När kroppen utsätts för regelbunden konditionsträning ger det oss många bra faktorer och en av dem är att träningen ökar hjärtats förmåga att pumpa. Vi får ökat blodflöde och att de arbetande musklerna får bättre tillgång till syre.

Ökat antal kapillärer i musklerna är de minsta blodkärlen längst ute i musklerna. Musklerna får bättre tillgång till blod och syre. Kroppen är en häftig maskin. Älska den och gör den lycklig!

……………………………………………..

She Rides

När vi är inne på det här med cykling och konditionsträning måste jag passa på att flagga för min fina väns nystartade cykelgrupp She Rides. Hon gör det tillsammans med Annie. Ett fantastiskt initiativ av dem.

Cykling har blivit stort under de senaste åren och jag hoppas precis som Jessica och Annie att det kommer växa. När jag köpte min racer 2006 kände jag faktiskt bara killar som som cyklade. Sedan om det beror på att jag lärt känna många nya härlig människor eller om det faktiskt har hänt en del bland oss tjejer inom cykelsporten låter jag vara osagt. Men det jag vet är att vi skulle kunna bli ännu fler tjejer där ute som tar för oss.

allahjärtansoutfit

Hjärtansdagoutfit.

2 svar på ”Träna hjärtat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.