I år tyckte jag nog att cykelmässan- Sweden Bike Expo var snäppet vassare än i fjol. Mer tjejer, mer färg, mer tilltänkt om än fortfarande övervägande män. Men med tanke på att tjejerna allt mer och mer presterar fin fint i CykelSverige så får vi hoppas på att sporten snart är mer balanserad. Vi lyssnade till ett gäng inspirerande cykelprofiler som intervjuades av Jojje Borssén. Vilket blev bra samtal med gästerna på scenen.

Cykelproffset Fredrik Ericsson Sweden Bike Expo

Cykelproffset Fredrik Ericsson är en fantastisk cyklist på många sätt. Fredrik vann CykelVasan 2013 och tog den första solosegern i loppets historia när han ensam passerade målportalen i Mora. Han har de senaste 20 åren varit aktiv tävlingscyklist inom cykelcross, landsväg, mountainbike och velodrom där han tillhört landslaget och tagit över 20 SM-medaljer. Förutom CykelVasan har han vunnit Birkebeinerrittet. Fredrik verkar vara en kunnig person som har båda fötterna på jorden.Vi fick höra lite hur Fredrik ser på träningen och lite om Birkebeinerrittet. Känslan får avgöra inte pulsen!

Alexandra Engen Sweden Bike Expo

Cykelproffset Alexandra Engen, vilken energispruta som vet vad hon vill! Man riktigt märker hur världsmästarinnan i MTB-sprint älskar det hon gör. Efter en andraplats i CykelVasan 2009 tog hon revansch på CykelVasan 2013 och vann med knappt tio sekunders marginal. Alexandra berättar bland annat att hon står mycket när hon cyklar och därför valt att köra stelt istället för heldämpat.

Alexandras råd till dig som vill bli en bättre cyklist;

  • Ha kul!
  • Tro på dig själv
  • Var tuff och utmana dig själv
  • Våga träna tillsammans med människor som är bättre än dig själv

Sweden Bike Expo

Roberto Vacchi Sweden Bike Expo

Roberto Vacchi kom fram och snackade ren idrott med oss, då han såg att vi bar hans armband som ska sponsra ett projekt för ungdomar och ren idrott. Fler förebilder inom idrotten borde kontakta Ren Idrott och visa sitt engagemang. Här intervjuar Vacchi Cykelproffset Fredrik Ericsson som satt på en cykel och körde egenkomponerat cykelpass i Enervits monter.

Sweden Bike Expo

SCOTT Cyklisterna Calle Friberg och Jenny Rissveds Sweden Bike Expo

SCOTT Cyklisterna Calle Friberg och  Jenny Rissveds intervjuas av Vacchi,

Sweden Bike Expo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.